Leer in 10 weken hoe je hoger in Google komt en meer boekingen binnenhaalt op de automatische piloot

Kickstart Je SEO

11 lessen + 3 individuele sessies – € 799

Leer hoe je in 10 weken hoger in Google komt en jouw doelgroep gratis bereikt (zonder advertentiekosten). Praktisch en direct toe te passen: hoe het nu écht zit met zoekwoorden, SEO teksten en backlinks op je site. HOE doe je zoekwoordonderzoek, welke woorden moet je kiezen, WAAR verwerk je die woorden op je site, plus alee techniek-, design- en teksttips die je nodig hebt.

Start When You Want

VVKR SEO workshop voor kleinschalige reisorgansaties

wat je bereikt met deze training

N

Leer hoe je je doelgroep online beter kunt bereiken

N

Wat je nou precies moet doen om hoger in Google te komen.

N

Hoe het nou eigenlijk écht zit met die zoekwoorden op je site en die Yoast SEO plugin met zijn stoplichtjes die nooit groen lijken te worden.

N

Heb je er genoeg van om je blauw te betalen aan SEO-bureaus of -experts waar je nooit resultaat van ziet?

N

Wil je nu eindelijk wel eens écht snappen hoe het zit met die ‘backlinks’ en hoe je daarmee hoger in Google komt?

N

En wil je meer boekingen via je eigen website, zodat je weer zélf grip krijgt op je omzet?

Dan is dit je kans! Stop met geld weggooien aan commissies en advertising en ga aan de slag met SEO (zoekmachine-optimalisatie) zodat je website op de automatische piloot meer bezoekers (en dus boekingen) binnenhaalt.

Dit leer je tijdens de online course ‘kickstart je seo’

1.

introductie op seo

 • Leer waarom zoekmachine-marketing voor kleinschalige reisorganisaties zo belangrijk is.
 • Ontdek hoe je jouw doelgroep als een magneet naar je website trekt.
 • Je leert welke concrete stappen je kunt nemen om (zonder adverteren) hoger in Google te komen.
 • Ga direct aan de slag en check of Google jouw website ’technisch’ wel kan lezen, zodat de basis van je site op orde is voor je aan de slag gaat.

2.

Zoekwoordonderzoek

 • Ontdek waar jouw doelgroep naar zoekt in Google, zodat je de juiste woorden in je site kunt gebruiken.
 • Leer waarom zoekwoordonderzoek onmisbaar is en wat de geheimen zijn om te winnen grote en kleine concurrenten.
 • Stap voor stap leer je HOE je dat aanpakt  en WELKE ZOEKWOORDEN je moet kiezen.
 • Inclusief handig werkdocument voor jouw SEO-project, waarmee je jouw pagina’s gaat optimaliseren.

3.

SEO op je pagina’s

 • Leer waar en hoe je zoekwoorden in je websitepagina’s verwerkt (en waar vooral niet).
 • Ga aan de slag met tools zoals de Yoast SEO plugin en leer hoe je deze precies moet gebruiken om jouw site beter te laten scoren.
 • Ontdek wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat mensen vanuit Google vaker doorklikken naar jouw site.
 • Inclusief handige SEO-checklist voor het maken van goed scorende teksten en pagina’s.

4.

de techniek

 • ..Techniek moeilijk? Helemaal niet! In deze module laat ik je zien welke technische checks je zelf kunt doen om te zorgen dat je meer kans hebt om boven je concurrenten te komen in Google.
 • Leer hoe je het Google zo makkelijk mogelijk maakt om jouw website te lezen en hoger te plaatsen
 • Ontdek welke tools je kunt gebruiken om je site technisch te checken en welke verbeteringen je makkelijk kunt doorvoeren

5.

Linkbuilding

 • Je gaat ‘gluren bij de buren’: wat doen je concurrenten op het gebied van SEO?
 • Ontdek waarom sommige websites veel beter scoren dan anderen.
 • En met welke andere websites je kunt samenwerken om meer resultaat uit je site te halen.
 • Ontvang alle ‘insider secrets’ om meer en betere links naar jouw site te krijgen en hoger in Google te komen dan je concurrenten.
 • Inclusief handige E-mailtemplate.

6.

Meten is weten

 • Praktische maandrapportage om resultaten bij te houden.
 • Wat loop je mis: waarom meten van je SEO-resultaten belangrijk is
 • Stap-voor-stap uitleg: wat meten met welke tools.
 • Leer dié onderdelen van Google Analytics en andere tools te gebruiken die voor jou relevant zijn, zonder eindeloze info over onderdelen die veel te diepgaand zijn.

zij gingen je voor

 

“Deze cursus had ik veel eerder moeten doen! Met deze cursus en de hulp van Wendy kan echt iedereen een goede SEO basis ontwikkelen voor zijn/ haar website. ”

Als aanbieder van individuele rondreizen naar Zuid-Afrika, Botswana en Namibië was onze grootste uitdaging om op te vallen tussen de vele andere aanbieders. Hoe kan je nou traffic genereren zonder te concurreren op de voor de hand liggende zoektermen? Welke zoektermen zijn wel slim om op te focussen? En hoe verwerk je dit dan dusdanig op je website dat Google dit ook ziet?

Wendy legt in duidelijke stappen en eenvoudige taal de wondere wereld van SEO uit, en met de Vraag & Antwoordsessies, heb je altijd een goede stok achter de deur. Voor mij is SEO de basis van alle marketingactiviteiten en het is jammer dat ik deze cursus niet veel eerder heb gedaan, want met deze cursus en de hulp van Wendy kan echt iedereen een goede SEO basis ontwikkelen voor zijn/ haar website!

Wanneer je niet alleen technisch maar ook de juiste content hebt ontwikkeld ben je veel beter in staat om jezelf onderscheidend te presenteren naar de buitenwereld. Naar aanleiding van de cursus zijn we nu druk bezig met het aanpassen van de teksten en het design van onze site.

Wendy is heel enthousiast, prettig in het contact en neemt echt de tijd voor je vragen. Ze verdiept zich in jouw bestemming en komt hierdoor met concrete voorbeelden en suggesties waarmee je verder kan.

Sjors Hoogsteder

Mede-oprichter Kuyo Afrika

bonussen

Wanneer je je aanmeldt voor het online programma ontvang je ook deze 2 super waardevolle bonus masterclasses, waarmee je nóg meer resultaat uit je website gaat halen!

BONUS 1: MASTERCLASS ‘ VIDEOMARKETING EN YOUTUBE’

Video’s worden steeds belangrijker wanneer je beter vindbaar wilt worden in Google. In de bonus masterclass ‘vindbaarheid verbeteren met videomarketing en YouTube’ laat Jeroen Stultiens van productiebedrijf VideoBooster je zien hoe je als kleinschalige reisorganisatie videomarketing kunt inzetten om niet alleen je doelgroep beter te bereiken via YouTube, maar ook hoe je met video’s jouw websitebezoekers overtuigt om daadwerkelijk bij jou te boeken.

Een inspirerende masterclass boordevol praktische voorbeelden van andere reisorganisaties die videomarketing succesvol inzetten.

BONUS 2: MASTERCLASS ‘JE WEBSITE ALS 24/7 VERKOOPMEDEWERKER: 3 GEHEIMEN OM VAN BEZOEKERS BOEKERS TE MAKEN’

Het is natuurlijk mooi om meer bezoekers naar je website te trekken via de zoekmachines, maar die bezoekers moeten natuurlijk wel ook overgaan tot een boeking. In deze bonus masterclass laat ik je zien hoe een ‘goede’ website voor een kleinschalige reisorganisatie in elkaar zit en hoe jij met je teksten en je websitedesign kunt zorgen dat mensen vaker een reisvoorstel aanvragen.

Welke aanpassingen kun je doen om meer mensen te overtuigen bij jou te boeken in plaats van bij je concurrent?

ervaringen van andere reisorganisaties

 

Ik kan iedereen aanraden een workshop te volgen! Ook wanneer dit helemaal abracadabra voor je is. Wendy maakt het voor iedereen begrijpelijk.”

Via een VVKR bijeenkomst kwamen wij in contact met Wendy. Vervolgens heb ik een SEO workshop bijgewoond om te leren hoe je website beter gevonden wordt in Google. Wendy geeft heldere en duidelijke uitleg zodat je snapt waarom je bepaalde dingen wel en niet moet doen om beter gevonden te worden. We zijn net begonnen met de SEO aanpassingen, maar we zijn zeker op de goede weg. Ik kan iedereen aanraden een workshop te volgen! Ook wanneer dit helemaal abracadabra voor je is. Wendy maakt het voor iedereen begrijpelijk. Iedereen wil toch meer bezoekers naar zijn/haar website?

Marloes Buitendijk

groups and agent coordinator Makor Reizen

Wat is mijn investering?

Jouw investering in het ‘Kickstart je SEO’ traject is €799  (exclusief BTW).

Wat  je ervoor terugkrijgt is een stap voor stap uitleg om je eigen website beter vindbaar te maken, inclusief alle praktische inzichten die je nodig hebt om écht te snappen hoe jij je concurrenten vanaf nu wél kunt verslaan in Google.

In 10 weken optimaliseer jij je eigen website voor de zoekmachines en als je tegen praktische vragen aanloopt terwijl je dit uitvoert dan kun je die persoonlijk aan mij stellen tijdens de drie 1-op-1 sessies van een half uur, zodat je je niet de hele tijd af hoeft te vragen of je het nu allemaal wel goed doet :-).

Voor alle persoonlijke adviezen die je krijgt is dit bedrag echt helemaal niets en als je ondernemer bent voor de Nederlandse belastingdienst dan kun je de kosten van deze training vaak ook nog als opleidings-/bedrijfskosten aftrekken in je belastingaangifte.

“Ik begrijp nu hoe Google werkt, waar ik op gevonden​ kan worden​ en ​waar ik op moet letten bij het lanceren van mijn website”

Voordat ik met Wendy ging samenwerken was mijn grootste uitdaging; hoe ga ik er voor zorgen dat mijn website zichtbaar word via Google? Hoe gaan mensen mij vinden? Dat ik hiervoor gebruik moest maken van SEO dat wist ik, maar geen idee hoe ik dit moest aanpakken. Door Wendy’s duidelijke uitleg kon ik begrijpen wat de gevolgen zijn van bepaalde acties en waarom je bepaalde dingen wel en niet moet doen. 

Dit is vooral voor het bijhouden van je website erg fijn, zodat je direct hebt geleerd hoe je dingen zelf moet onderhouden. Wendy geeft duidelijke voorbeelden en geeft direct inzicht in het effect van bepaalde acties. 

Door mijn ervaring kan ik Wendy absoluut aanbevelen voor een samenwerking. Ze geeft heldere en duidelijke instructies en haar inzet is 200%. Wendy, bedankt voor al je hulp en je kritische blik. Ik waardeer dit enorm! 

Nicole Matijssen

oprichtster Travel Happiness Company

zelf je eigen website beter vindbaar maken

In deze SEO-training help ik je om in 10 weken zélf de SEO-expert te worden voor jouw eigen reisbedrijf en je website beter vindbaar te maken. Het programma start wanneer jij wilt.  Sneller erdoorheen gaan of juist langzamer kan ook, want vanaf de start zijn alle lessen zichtbaar in jouw persoonlijke lesomgeving, dus je kunt het programma volgen op je eigen tempo.

Wat krijg je?

N

Een compleet online programma van 10 weken (de planning geeft je een stok achter de deur, maar je kunt het programma in je eigen tempo volgen)

N

Praktische stap-voor-stap video instructies: leer niet alleen maar theorie, maar snap ook waarom en hoe je iets doet en ga direct zelf aan de slag.

N

24/7 toegang tot de online leeromgeving met praktische video’s, invuldocumenten, checklists en templates die je helpen om overzicht te houden en alles zo makkelijk mogelijk uit te voeren.

N

Je hoeft het niet alleen te doen: een heleboel gelijkgestemde reisondernemers zijn je al voorgegaan en zitten in de Community Voor Kleinschalige Reisorganisaties en je profiteert van mijn jarenlange ervaring in marketing voor (kleinschalige) toeristische bedrijven.

N

Volledig online, dus ook heel goed te volgen vanuit het buitenland of naast je tweede baan.

N

Soms is er in januari en september ook een optie om dit traject samen met een stagiair te volgen, zodat je extra handen hebt bij de uitvoering en ook in de toekomst als stagebedrijf kan kwalificeren voor hbo-stagiaires. Wil je hierover meer weten, mail me even op wendy@buildyourtravelbizz.com.

N

De enige SEO-training die op maat is gemaakt voor kleinschalige reisorganisaties: met haalbare en betaalbare tips en tools voor een klein bedrijf.

N

3 x een half uur 1-op-1 sessies waarbij je persoonlijke hulp krijgt van mij (bijvoorbeeld voor vragen over zoekwoorden kiezen, toepassen op jouw website etc.).

€799

Vraag je je af….

Is dit niet veel te moeilijk/ technisch voor mij?

Nee hoor, ook zonder technische kennis is dit prima te doen! Ik ben zelf ook geen supertechnisch aangelegd persoon. En de hele reden dat ik Build Your Travel Bizz ben gestart is juist dat ik marketing makkelijker wil maken voor kleine ondernemers in de reisbranche.

Ik heb zelf tig marketingtrainingen gevolgd, maar toen ik voor mezelf begon, merkte ik dat ik het merendeel toch zelf in de praktijk moest uitzoeken. Ik begreep wel wát ik moest doen en kon mooie strategische plannen maken, maar HOE je dingen dan aanpakt en welke tools je het beste kunt gebruiken dat leer je toch in de praktijk. En vaak bleek de situatie voor een (kleinschalige) reisorganisatie toch weer net iets anders te zijn dan de algemene (webshop)voorbeelden uit opleidingen, dus ook wat dat betreft geldt: gerichter dan deze training zul je het voor jouw reisbedrijf niet gaan vinden :-).

Naast het feit dat ik zelf eigenlijk óveral stappenplannen en simpele checklists van maak, heb ik ook een tijdje les gegeven als HBO-docent op een toeristische opleiding. Ik vind het leuk om dingen zo uit te leggen dat dingen die heel ingewikkeld lijken ineens prima haalbaar blijken te zijn en in de workshop deel ik dan ook graag mijn eigen supersimpele strategieën, blauwdrukken, stappenplannen en checklists met je.

En het helpt natuurlijk ook dat alle praktijkvoorbeelden tijdens de training gaan over andere kleinschalige reisorganisaties, dus je hoeft niet zelf te bedenken hoe e.e.a. dan voor jouw bedrijf zou kunnen werken. Je gaat samen met gelijkgestemde mede-reisondernemers aan de slag, dus je kunt direct zien hoe anderen het aanpakken.

Zijn er nog extra kosten voor tools en abonnementen waar ik rekening mee moet houden?

De tools die ik in de training laat zien zijn allemaal gratis (of er is een gratis proefversie/ proefversie van max. 17 euro voor een maandelijks abonnement beschikbaar). Build Your Travel Bizz is ook maar een eenmanszaak en al mijn klanten zijn kleinschalige reisorganisaties en excursiebedrijven met beperkte budgetten. Ik heb in de afgelopen jaren heeeeeel veel SEO tools uitgeprobeerd en heb een aardig beeld van welke tools én het meest betaalbaar zijn én gebruiksvriendelijk en geschikt voor de Nederlandse markt.

Hoeveel tijd kost het optimaliseren van mijn website?

Hoeveel tijd het kost om je website te optimaliseren voor zoekmachines is helemaal afhankelijk van de situatie: van wat jij zelf wilt, hoe uitgebreid je website is, hoe efficiënt je werkt, wat je startsituatie is en wat je wilt bereiken. En zo zijn er nog wel 100 dingen te bedenken die invloed hebben op hoeveel tijd zoekmachine-optimalisatie kost. Tijdens het programma laat ik je stap voor stap zien wat essentieel is op de korte termijn en wat er op de lange termijn winst kan opleveren, zodat je zelf kunt beslissen welke activiteiten op welk moment het beste bij jouw bedrijf passen.

Het voordeel van SEO is dat de tijd die je stopt in een goede basisinrichting en goede content voor je website,  daarna eindeloos klanten blijft opleveren, omdat mensen je veel beter kunnen vinden in Google. Daarnaast kun je alle content die je op je site plaatst ook weer delen op social media, dus je profiteert eigenlijk dubbel!

Met de stappenplannen en checklists die je van mij krijgt kun je een stuk efficiënter aan de slag dan wanneer je nog uren webinars gaat volgen, blogs gaat lezen en zelf het wiel opnieuw moet uitvinden. Je bespaart jezelf uren uitzoekwerk en hoeft niet de fouten te maken die veel andere kleinschalige reisorganisaties in het verleden gemaakt hebben.

Ik woon niet in Nederland, kan ik het programma toch volgen?

Deze training is volledig online te volgen, wanneer en vanaf waar je maar wilt, op je eigen tempo. Alleen maar leuk dat we als reisondernemers vanaf verschillende plekken elkaar toch kunnen inspireren en van elkaar kunnen leren!

Kan dat niet goedkoper?

Als je ondernemer bent voor de Nederlandse belastingdienst dan kun je de kosten van trainingen, cursussen, seminars of opleidingen vaak als bedrijfskosten aftrekken in je belastingaangifte. Jij weet zelf het beste of je aan alle voorwaarden voldoet, maar hier vind je meer informatie over het aftrekken van opleidingskosten.

Maar om heel eerlijk te zijn… de prijs van deze training is al heel laag als je bedenkt wat voor resultaten je kunt behalen door je site te optimaliseren. Want laten we even eerlijk zijn… dit bedrag verdien je met 3 boekingen terug, dus reken even uit wat er gebeurt als jij je websiteverkeer en boekingen zelfs maar verdubbeld, dan is deze investering ‘peanuts’.

Ik heb een andere vraag

Kun je het antwoord op je vraag hier niet vinden? Geef me even een belletje of app me op +31 (0)6 168 420 12 en ik help je graag. Je kunt ook mailen wendy@buildyourtravelbizz.com

FB Community afbeelding