– Over Wendy –

Marketingcoach voor kleinschalige reisorganisaties

Hi, ik ben Wendy Assenberg van Eijsden.

Als marketingcoach help ik kleinschalige reisorganisaties om beter zichtbaar te worden en meer boekingen te krijgen via hun eigen website, zodat ze minder afhankelijk worden van dure tussenpartijen met hoge commissies. In de afgelopen paar jaar heb ik met praktische adviezen, coachingsessies en cursussen al honderden reisondernemers mogen helpen om weer zelf aan het stuur te zitten binnen hun bedrijf en meer online omzet te draaien.

Los van het feit dat het mij ongeloflijk blij maakt als ik individuele reisondernemers mag helpen om hun bedrijf en ondernemersvertrouwen te laten groeien, draag ik graag mijn steentje bij om kleinschalige reisspecialisten beter zichtbaar te maken bij ‘het grote publiek’. Ik geloof dat kleinschalig en verantwoord reizen de toekomst moet zijn en zet mij graag in om de Nederlandse reiziger te helpen om tussen al het ‘online geweld’ van de grote reisaanbieders juist het meer verantwoorde, kleinschalige en specialistische reisaanbod van kleine reisspecialisten beter te kunnen vinden.

HET VERHAAL ACHTER BUILD YOUR TRAVEL BIZZ

Een aantal jaar geleden was ik zo iemand die het prima voor elkaar leek te hebben…. Ik werkte voor mooie toeristische bedrijven zoals Landal GreenParks en het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme, maakte mooie reizen en was blij met alle marketingervaring die ik op kon doen, want ja dat is wat je na al die jaren studie wilt bereiken hè. De zekerheid van een goede baan en nog in het toerisme ook. Dan heb je geen recht van klagen!

Er moet toch meer zijn in het leven….

Maar toch… iedere ochtend als ik achter mijn bureau ging zitten knaagde er het gevoel ‘is dit wel het werk dat ik wil doen’, ‘ik maak hier niet écht een verschil voor iemand’ en ‘ik wil eigenlijk in het buitenland wonen en werken’.

Toen ik vervolgens ook nog eens een zware RSI-blessure kreeg aan mijn arm/schouder en zelfs mijn werk achter een computer toaal niet meer kon doen, stortten al mijn ‘zekerheden’ in. Mijn droom om te wonen en werken in het buitenland leek verder weg dan ooit en ik besloot alles achter me te laten en met mijn vriend een jaar naar Australië te vertrekken.

En toen was daar ineens dat moment … Nee, niet het moment dat mijn RSI-blessure spontaan over was, of ik een expatbaan bij een groot toeristisch bedrijf in Australië vond en lekker daar kon blijven wonen … 

Welk moment dan wel? Het moment dat ik besloot mijn gevoel te volgen en te gaan voor wat ik écht wilde: ik besloot in Nederland niet terug te gaan in loondienst, maar mijn eigen online bedrijf te beginnen. Vanaf dat moment besloot ik alleen nog maar marketingopdrachten te doen die ik écht leuk vond, voor het type opdrachtgevers dat ik het allerleukst vind: kleine ondernemers in de reisbranche met een open mind en ambities om met hun bedrijf écht een verschil te maken.

In eerste instantie ging ik op freelance basis aan de slag als marketingcoördinator en tekstschrijver (onder de naam WAVE Text and Tourism) maar nu, een aantal jaar en veel mooie projecten en (werk)reizen verder, mag ik met trots zeggen dat ik het mooiste werk doe wat er bestaat: als marketingcoach voor kleinschalige reisorganisaties geef ik kleinschalige reisondernemers de handvatten om zélf grip op hun marketing te krijgen en alle (reis)dromen die zij hebben waar te maken. Hoe? Door simpelweg de ‘stok achter de deur’ te zijn en te helpen structuur aan te brengen in je marketingaanpak, zodat er uiteindelijk meer boekingen binnen komen :-).

 

 

‘Als je werk doet DAT je leuk vindt, hoef je nooit te werken’

Mahatma Gandhi 

Hoe ik over marketing denk

Waar ik me regelmatig boos over kan maken is dat er binnen het toerisme heel veel supergoede kleinschalige reisorganisaties zijn die écht bijzondere reiservaringen aanbieden. Ondernemers die dat doen vanuit een oprechte motivatie om mensen blij te maken en hun eigen reiservaringen te delen met gasten, maar die volledig omver geblazen worden (of zich omver láten blazen) door de ‘grote jongens’ in de reisbranche.

Marketingtrainingen zijn vaak of heel duur, of totaal niet praktijkgericht. En al helemaal niet toegespitst op bedrijven in de reisbranche die toch echt een totaal ander product verkopen dan een webshop met fysieke producten of een lokale winkel of dienstverlener.

Daarom wil ik je de tools geven om als kleinschalige reisondernemer zélf je doelgroep beter te bereiken en meer boekingen binnen te halen. Want als je snapt wat en waarom je iets doet en hoe dat boekingen oplevert, dan kom je weer zélf achter het stuur van je bedrijf te zitten en hoef je je niet kleiner te voelen dan je bent.

Wendy in een paar woorden

N

Goedlachs en positief: Opgeven komt in mijn woordenboek niet voor: als ik in staat ben om een succcesvol online bedrijf te bouwen met een RSI-arm waarmee ik nog geen koffiekopje kon optillen, dan zijn er geen grenzen aan het leven, behalve degene die je er zelf aan geeft.

N

Leven in de zon is leuker: Ik hou van reizen, maar het liefst blijf ik ergens wat langer hangen. Ik ben het allergelukkigst als ik een vaste plek in een zonnig wereldstad heb en de afgelopen jaren had ik het geluk dat ik mocht wonen en werken in Australië, Zwitserland, Bali en Lissabon. Op dit moment probeer ik als ‘digital nomad’ om de paar maanden een nieuwe plek uit, net zo lang tot ik weer een plek tegenkom waar ik langer wil blijven.

N

Mariniersdochter: wie mij kent weet dat ik zelfs voor het inpakken van mijn tas nog een checklist maak. Misschien omdat mijn vader marinier was en me leerde dat je voor jezelf moet kunnen zorgen en op alles voorbereid moet zijn… Anyway, avontuur ok, maar wel graag een beetje georganiseerd ;-).

N

Traveling lifestyle: Op dit moment wissel ik Nederland als woon- en werkplaats af met het werken vanuit coworking spaces  en co-living spaces in het buitenland. Ik werk dus eigenlijk alleen online samen met mensen en doe geen workshops en evenementen in Nederland.  Verder ben ik enorm fan van housesitting, want ik vind het het leukst om een plek echt wat beter te leren kennen, dus als jij in het buitenland woont en een housesitter nodig hebt op een avontuurlijke plek dan houd ik me aanbevolen ;-).

Mijn visie op marketing voor kleinschalige reisorganisaties: klein zijn is geen zwakte, maar een kans. Je moet ‘m alleen wél zelf grijpen.  

In mijn ogen is het bouwen van een succesvol reisbedrijf vooral een kwestie van een praktische en haalbare marketingstrategie. Want marketing is echt geen hogere wiskunde (al lijkt het soms alsof ‘marketingexperts’ je dat wel graag laten geloven ;-)). Juíst in de reisbranche zijn kleinschaligheid, flexibiliteit en een persoonlijke aanpak een enorme sterkte. Als je de ‘Calimero-gedachte’ (‘jij bent groot en ik ben klein en dat is niet eeeeeeeerlijk….’) kunt loslaten en leert hoe je je internetmarketing slim aanpakt, dan groei je niet alleen als ondernemer, maar kun je ook veel meer boekingen binnenhalen via je eigen website.

Als je me echt zou kennen, zou je weten dat…….

N

Nummer 1 op mijn bucketlist (weer) een Volkswagen camper is. Campers inparkeren langs de gracht? No problem! Jaren stond mijn Volkswagen T2 camper (met band voorop) geparkeerd voor mijn huis in Den Haag en de enige reden dat ie weg ging was een jaar wonen en werken in Australië. Maar ook ín Australië mocht ik een aantal maanden genieten van de vrijheid van het #busleven. I miss it!

N

Ik vroeger het stilste meisje van de klas was. Wie mij nú kent of met me gewerkt heeft weet dat ik heel veel en heel snel kan praten. Vooral als ik enthousiast over iets ben, en laat dat nou nét het geval zijn als het om reizen en marketing gaat ;-). Zijn enthousiasme en snelheid niet je ding? Dan ben ik dus niet jouw ideale coach :-).

N

Mijn ideale vakantie een huizenruil is. Beste tot nu toe: Zuid-Afrika. Op vakantie gaan doe ik het liefst via huizenruil, zodat het net is of je ergens echt even woont. Favoriete huizenruil tot nu toe: Zuid-Afrika, waar we in 3 verschillende huizen mochten verblijven waardoor we het hele land konden zien! 

N

Ik totaal geen ritmegevoel heb. Best lastig, want ik luister het liefst naar Reggaeton.

N

Ik de raarste kat ter wereld heb (ok, en de schattigste) Officieel heet hij ‘Harold de Ravissante’, maar we noemen hem Harry. In elk geval ligt de prins bij voorkeur op mijn toetsenbord en hij kauwt het liefst op Macbook kabeltjes. Overigens hou ik zelf van katten én honden, maar die hond staat op de wishlist voor ‘later’ :-D.

N

Ik weet hoe het is om de kleinste te zijn. Als er íemand is die weet hoe het is om de kleinste te zijn, dan ben ik het, want zelfs als ik mijn best doe haal ik de 1.60 m niet ;-). Ik kan me dus vrij aardig inleven in hoe het voelt om als reisondernemer ‘de kleinste’ te zijn.

N

Het allemaal begon met Egypte. Nooit had ik bedacht dat ik ooit zou gaan ondernemen, laat staan dat dit af en toe ‘reizend’ zou kunnen. Tot ik als freelance marketingcoördinator voor Kingfisher Tours een paar weekjes ‘op locatie’ ging werken. Wat een verrassend mooi en indrukwekkend land! En voor mij het moment dat ik me realiseerde dat ‘locatie-onafhankelijk’ ondernemen niet alleen een droom hoefde te blijven!

N

Ik het allergelukkigst ben als er een palmboom in mijn tuin staat. De perfecte zonnige plek om te blijven wonen heb ik echter nog niet gevonden, dus op dit moment werk ik als ‘digital nomad’ en probeer ik al reizend verschillende plaatsen uit, net zo lang tot ik die zonnige stad heb gevonden waar ik langer wil blijven, zodat ik weer op zoek kan naar een tuin met eigen palmboom :-D. 

 

SPREEKT MIJN MANIER VAN WERKEN JE AAN?

Denk je dat ik de persoon ben die jou kan helpen aan een marketingstrategie waarmee je daadwerkelijk meer boekingen krijgt? Vul dan het contactformulier in via bovenstaande button. Ik kijk uit naar je bericht! Je ontvangt binnen 2 dagen een reactie.

FB Community afbeelding