– Over Wendy –

Marketingcoach voor kleinschalige reisorganisaties

Hi, ik ben Wendy Assenberg van Eijsden.

Als marketingcoach help ik kleinschalige reisorganisaties om beter zichtbaar te worden en meer boekingen te krijgen via hun eigen website, zodat ze minder afhankelijk worden van dure tussenpartijen met hoge commissies. In de afgelopen paar jaar heb ik met praktische adviezen, coachingsessies en cursussen al honderden reisondernemers mogen helpen om weer zelf aan het stuur te zitten binnen hun bedrijf en meer online omzet te draaien.

Daarnaast draag ik graag mijn steentje bij om kleinschalige reisspecialisten beter zichtbaar te maken bij ‘het grote publiek’. Ik geloof dat kleinschalig en verantwoord reizen de toekomst moet zijn en zet mij graag in om de Nederlandse reiziger te helpen om tussen al het ‘online geweld’ van de grote reisaanbieders juist het meer verantwoorde, kleinschalige en specialistische reisaanbod van kleine reisspecialisten beter te kunnen vinden.

Via reisbureauwebsite.nl werk ik daarom samen met een goede websitebouwer om te zorgen dat ook kleíne reisbureaus vaker een professionele en unieke website krijgen. Zonder goede website is het natuurlijk lastig opvallen tussen de grote spelers! 

Wendy Assenberg van Eijsden circle
Schermafbeelding 2022 05 13 om 18.02.19
Reiskriebels op SBS6

HET VERHAAL ACHTER BUILD YOUR TRAVEL BIZZ

Een aantal jaar geleden was ik zo iemand die het prima voor elkaar leek te hebben…. Ik werkte voor mooie toeristische bedrijven zoals Landal GreenParks en het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme, maakte mooie reizen en was blij met alle marketingervaring die ik op kon doen, want ja dat is wat je na al die jaren studie wilt bereiken hè. De zekerheid van een goede baan en nog in het toerisme ook. Dan heb je geen recht van klagen!

Er moet toch meer zijn in het leven….

Maar toch… iedere ochtend als ik achter mijn bureau ging zitten knaagde er het gevoel ‘is dit wel het werk dat ik wil doen’, ‘ik maak hier niet écht een verschil voor iemand’ en ‘I NEED ADVENTURE!!’. Ik wilde in het buitenland kunnen wonen!

Toen ik vervolgens ook nog eens een burnout en een zware RSI-blessure kreeg aan mijn arm/schouder, waardoor ik zelfs mijn werk niet meer kon doen, stortten al mijn ‘zekerheden’ in. Mijn droom om te wonen en werken in het buitenland leek verder weg dan ooit en ik besloot alles achter me te laten en voor een jaar naar Australië te vertrekken.

En toen was daar ineens dat moment … Nee, niet het moment dat mijn RSI-blessure spontaan over was, of ik een expatbaan bij een groot toeristisch bedrijf in Australië vond en lekker daar bleef …

Welk moment dan wel? Het moment dat ik besloot mijn gevoel te volgen en te gaan voor wat ik écht wilde: ik besloot bij terugkomst in Nederland niet terug te gaan in loondienst, maar mijn eigen online bedrijf te beginnen. Vanaf dat moment deed ik alleen nog maar marketingopdrachten die ik écht leuk vond, voor het type opdrachtgevers waar ik blij van wordt: kleine ondernemers in de reisbranche met een open mind en ambities om met hun bedrijf écht een verschil te maken.

Nu, een aantal jaar en veel mooie projecten, klanten én buitenlandavonturen rijker, mag ik met trots zeggen dat ik het mooiste werk doe wat er bestaat: als marketingcoach voor kleinschalige reisorganisaties geef ik kleinschalige reisondernemers de handvatten om zélf grip op hun marketing te krijgen en alle (reis)dromen die zij hebben waar te maken. Hoe? Door simpelweg de ‘stok achter de deur’ te zijn en te helpen structuur aan te brengen in je marketingaanpak, zodat er uiteindelijk meer boekingen binnen komen :-).

Oja, en naast de cursussen is daar inmiddels ook samenwerkingsproject Reisbureauwebsite.nl bijgekomen, waar ik kleinschalige reisondernemers mag helpen om écht onderscheidende en persoonlijke websites uit te denken, die ook nog eens écht boekingen opleveren :-D. 

 

‘Als je werk doet DAT je leuk vindt, hoef je nooit te werken’

Mahatma Gandhi 

Hoe ik over marketing denk

Waar ik me regelmatig boos over kan maken is dat er binnen het toerisme heel veel supergoede kleinschalige reisorganisaties zijn die écht bijzondere reiservaringen aanbieden. Ondernemers die dat doen vanuit een oprechte passie om mensen blij te maken en hun eigen reiservaringen te delen, maar die volledig omver geblazen worden (of zich omver láten blazen) door de ‘grote jongens’ in de reisbranche.

Marketingtrainingen zijn vaak of heel duur, of totaal niet praktijkgericht. En al helemaal niet toegespitst op bedrijven in de reisbranche die toch echt een totaal ander product verkopen dan een webshop of een fysieke winkel.

Daarom wil ik je de tools geven om als kleinschalige reisondernemer zélf je doelgroep beter te bereiken en meer boekingen binnen te halen. Want als je snapt wat en waarom je iets doet en hoe dat boekingen oplevert, dan kom je weer zélf achter het stuur van je bedrijf te zitten en hoef je je niet kleiner te voelen dan je bent.

Wendy in een paar woorden

N

Goedlachs en positief: Opgeven komt in mijn woordenboek niet voor: als ik in staat ben om een succcesvol online bedrijf te bouwen met een RSI-arm waarmee ik 4 jaar lang nog geen koffiekopje kon optillen, dan zijn er geen grenzen aan het leven, behalve degene die je er zelf aan geeft.

N

Leven in de zon is leuker: Ik hou van reizen, maar het liefst blijf ik ergens wat langer hangen. Ik ben het allergelukkigst als ik een vaste plek in een zonnige wereldstad heb en de afgelopen jaren had ik het geluk dat ik mocht wonen en werken in Australië, Zwitserland, Bali, Mexico, Valencia en Lissabon. Op dit moment ben ik een deel van het jaar in Spanje en Nederland en probeer ik de winter door te brengen in een warmer oord.

N

Mariniersdochter: wie mij kent weet dat ik zelfs voor het inpakken van mijn tas nog een checklist maak. Misschien omdat mijn vader marinier was en me leerde dat je voor jezelf moet kunnen zorgen en op alles voorbereid moet zijn… Anyway, avontuur ok, maar wel graag een beetje georganiseerd ;-).

N

Traveling lifestyle: Ik werk al vanaf ruuuuiiiim voor de coronacrisis alleen maar online. Vanuit mijn home office of vanuit coworking spaces  en co-living spaces in het buitenland. Ik doe alleen bij hoge uitzondering workshops en evenementen in Nederland.  Verder ben ik enorm fan van housesitting, want ik vind het het leukst om een plek echt wat beter te leren kennen, dus als jij in het buitenland woont en een housesitter nodig hebt op een avontuurlijke plek dan houd ik me aanbevolen ;-).

Mijn visie op marketing voor kleinschalige reisorganisaties: klein zijn is geen zwakte, maar een kans. Je moet ‘m alleen wél zelf grijpen.  

In mijn ogen is het bouwen van een succesvol reisbedrijf vooral een kwestie van een praktische en haalbare marketingstrategie. Want marketing is echt geen hogere wiskunde (al lijkt het soms alsof ‘marketingexperts’ je dat wel graag laten geloven ;-)). Juíst in de reisbranche zijn kleinschaligheid, flexibiliteit en een persoonlijke aanpak een enorme sterkte. Als je de ‘Calimero-gedachte’ (‘jij bent groot en ik ben klein en dat is niet eeeeeeeerlijk….’) kunt loslaten en leert hoe je je internetmarketing slim aanpakt, dan groei je niet alleen als ondernemer, maar kun je ook veel meer boekingen binnenhalen via je eigen website.

Als je me echt zou kennen, zou je weten dat…….

Schermafbeelding 2022 05 13 om 20.18.51
N

Mijn ideale vakantie een huizenruil is. Beste tot nu toe: Zuid-Afrika. Op vakantie gaan doe ik het liefst via huizenruil, zodat het net is of je ergens echt even woont. Favoriete huizenruil tot nu toe: Zuid-Afrika, waar ik in 3 verschillende huizen mocht verblijven waardoor ik het hele land kon zien!

N

Ik totaal geen ritmegevoel heb. Best lastig, want ik luister het liefst naar Reggaeton.

Schermafbeelding 2022 05 13 om 19.17.44
N

Ik vroeger het stilste meisje van de klas was. Wie mij nú kent of met me gewerkt heeft weet dat dat veranderd is 🤣. Vooral als ik enthousiast over iets ben en het idee heb dat iemand geholpen is met mijn input, dan gebeurt het niet zelden dat webinars of coachingsessies iéts uitlopen 😉. Zijn enthousiasme en snelheid niet je ding? Dan ben ik dus niet jouw ideale coach :-).

N

Ik weet hoe het is om de kleinste te zijn. Zelfs als ik mijn best doe haal ik de 1.60 m niet 😉. Als er íemand is die altijd en overal vooraan moet staan met foto’s of ’the middle seat’ op de achterbank heeft, dan ben ik het. Ik kan me dus vrij aardig inleven in hoe het voelt om als reisondernemer ‘de kleinste’ tussen de ‘grote jongens’ te zijn.

 

Schermafbeelding 2022 05 13 om 20.07.49
N

Nummer 1 op mijn bucketlist (weer) een Volkswagen camper is. Campers inparkeren langs de gracht? No problem! Jaren stond mijn Volkswagen T2 camper (ja, zo’n blije met een bandje voorop 😉) geparkeerd voor mijn huis in Den Haag. En ook in Australië heb ik een aantal maanden volop genomen van de vrijheid van #vanlife. I miss it!

Schermafbeelding 2022 05 13 om 19.28.40
Wendy in Egypte kameel
N

Het allemaal begon met Egypte. Nooit had ik bedacht dat ik ooit zou gaan ondernemen, laat staan dat dit af en toe ‘reizend’ zou kunnen. Tot ik als freelance marketingcoördinator voor Kingfisher Tours een paar weekjes ‘op locatie’ ging werken. Wat een verrassend land! En voor mij het moment dat ik me realiseerde dat ‘locatie-onafhankelijk’ ondernemen niet alleen een droom hoefde te blijven!

 

Bucketlist palmboom in de tuin
N

Ik het allergelukkigst ben als er een palmboom in mijn tuin staat. Al een aantal jaar woon ik op een zonnige plek in het buitenland en werk ik part time als ‘digital nomad’. Een aantal maanden per jaar probeer ik  verschillende plaatsen uit, net zo lang tot ik die zonnige stad heb gevonden waar ik écht weer een tuin met eigen palmboom heb :-D.

 

SPREEKT MIJN MANIER VAN WERKEN JE AAN?

Denk je dat ik de persoon ben die jou kan helpen aan een marketingstrategie waarmee je daadwerkelijk meer boekingen krijgt? Vul dan het contactformulier in via onderstaande button. Ik kijk uit naar je bericht! Je ontvangt binnen 2 dagen een reactie.

FB Community afbeelding