kickstart je seo
groepsprogramma 

 Leer in 10 weken hoe je hoger in Google komt en meer boekingen binnenhaalt op de automatische piloot

Deze ronde van het groepstraject is volgeboekt. Als je direct aan de slag wilt dan kun je wel de individuele online course volgen: Kickstart Je SEO – Start When You Want.

Wil je op de hoogte blijven van een volgende groepsronde? Meld je dan hieronder aan voor de wachtlijst en ik laat het jou als eerste weten wanneer er een nieuwe groepsronde van start gaat (waarschijnlijk voorjaar 2024).

JA, HOUD MIJ OP DE HOOGTE!

Wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer er meer info beschibkaar is of een een nieuwe ronde start? Meld je dan hieronder aan voor de wachtlijst. Je ontvangt een e-mail in je inbox wanneer er meer informatie beschikbaar is.

IN 10 WEKEN HOGER IN GOOGLE EN meer winstgevende gasten naar je eigen website trekken

Je doelgroep online beter bereiken

N

Wil jij weten hoe je je doelgroep online beter kunt bereiken?

N

Wat je nou precies moet doen om hoger in Google te komen?

N

Hoe het nou eigenlijk écht zit met die zoekwoorden op je site en die Yoast SEO plugin met zijn lichtjes?

N

Heb je er genoeg van om je blauw te betalen aan SEO-bureaus of -experts waar je nooit resultaat van ziet?

N

Wil je nu eindelijk wel eens écht snappen hoe het zit met die ‘backlinks’ en hoe je daarmee hoger in Google komt?

N

En wil je meer boekingen via je eigen website, zodat je weer zélf grip krijgt op je omzet?

Dan is dit je kans! Stop met geld weggooien aan commissies en advertising en ga aan de slag met SEO (zoekmachine-optimalisatie) zodat je website op de automatische piloot meer bezoekers (en dus boekingen) binnenhaalt.

Dit leer je tijdens de online course ‘kickstart je seo’

1.

introductie op seo

 • Leer waarom zoekmachine-marketing voor kleinschalige reisorganisaties belangrijk is.
 • Ontdek hoe je jouw doelgroep als een magneet naar je website trekt.
 • Je leert welke concrete stappen je kunt nemen om (zonder adverteren) hoger in Google te komen.
 • Ga direct aan de slag en check of Google jouw website ’technisch’ wel kan lezen, zodat de basis van je site op orde is voor je aan de slag gaat.

2.

Zoekwoordonderzoek

 • Ontdek waar jouw doelgroep naar zoekt in Google, zodat je de juiste woorden in je site kunt gebruiken.
 • Leer waarom zoekwoordonderzoek onmisbaar is en wat de geheimen zijn om te winnen grote en kleine concurrenten.
 • Stap voor stap leer je HOE je dat aanpakt  en WELKE ZOEKWOORDEN je moet kiezen.
 • Inclusief handig werkdocument voor jouw SEO-project, waarmee je jouw pagina’s gaat optimaliseren.

3.

SEO op je pagina’s

 • Leer waar en hoe je zoekwoorden in je websitepagina’s verwerkt (en waar vooral niet).
 • Ga aan de slag met tools zoals de Yoast SEO plugin en leer hoe je deze precies moet gebruiken om jouw site beter te laten scoren.
 • Ontdek wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat mensen vanuit Google vaker doorklikken naar jouw site.
 • Inclusief handige SEO-checklist voor het maken van goed scorende teksten en pagina’s.

4.

de techniek

 • ..Techniek moeilijk? Helemaal niet! In deze module laat ik je zien welke technische checks je zelf kunt doen om te zorgen dat je meer kans hebt om boven je concurrenten te komen in Google.
 • Leer hoe je het Google zo makkelijk mogelijk maakt om jouw website te lezen en hoger te plaatsen
 • Ontdek welke tools je kunt gebruiken om je site technisch te checken en welke verbeteringen je makkelijk kunt doorvoeren

5.

Linkbuilding

 • Je gaat ‘gluren bij de buren’: wat doen je concurrenten op het gebied van SEO?
 • Ontdek waarom sommige websites veel beter scoren dan anderen.
 • En met welke andere websites je kunt samenwerken om meer resultaat uit je site te halen.
 • Ontvang alle ‘insider secrets’ om meer en betere links naar jouw site te krijgen en hoger in Google te komen dan je concurrenten.
 • Inclusief handige E-mailtemplate.

6.

Meten is weten

 • Praktische maandrapportage om resultaten bij te houden.
 • Wat loop je mis: waarom meten van je SEO-resultaten belangrijk is
 • Stap-voor-stap uitleg: wat meten met welke tools.
 • Leer dié onderdelen van Google Analytics en andere tools te gebruiken die voor jou relevant zijn, zonder eindeloze info over onderdelen die veel te diepgaand zijn.

zij gingen je voor

“Zat ik eerst op ongeveer 50 mensen per maand, dat is inmiddels gestegen naar gemiddeld 2000 per maand” (note: zelfs tijdens coronatijd, waarin er veel minder gezocht werd in Google!)

Review over: online SEO course ‘Kickstart Je SEO’ met stagair

” De cursus was een hele eye-opener hoe SEO eigenlijk werkt en ook heel confronterend dat mijn website absoluut niet SEO-proof was.

Ik miste zelf echt basisteksten in mijn website. En mijn websitebouwer vroeg ook enorme bedragen om mijn pagina’s seo proof te maken, maar eigenlijk is dat zonde van het geld. Deze cursus was een investering die zichzelf terugverdient. Ook is het heel leuk om met collega’s reisondernemers te sparren en samen te kijken naar de opties en mogelijkheden.

Na vier maanden zag ik al resultaat en inmiddels (2020) heb ik een seo-score van 87 en heb ik twee pagina’s op pagina 1 van google en komen er steeds meer bij op pagina 2. Ook de hoeveelheid bezoekers worden steeds meer, zat ik eerst op ongeveer 50 mensen per maand, dat is inmiddels gestegen naar gemiddeld 2000 per maand. Ook mijn domeinscore gaat omhoog. Naast deze curusus vond ik het ook zeer leerzaam om de extra informatie die nog miste op mijn website toe te voegen en zo is mijn website er niet eentje met alleen reizen geworden, maar ook veel meer een belevingswebsite.”

Erica Dankmeijer

Eigenaresse, www.deltaholidays.nl en www.gayaway.nl

De weken vlogen voorbij en ik kan nu hardop zeggen dat ik er veel meer van begrijp”

Review over: online SEO course ‘Kickstart Je SEO’ met stagiair

“Ik zat al ruim een half jaar aan te hikken tegen de SEO van mijn website, La Vida Barcelona. De samenwerking tussen kleine reisorganisaties en BUAS die mogelijk werd gemaakt door Wendy Assenberg van Eijsden heeft me dat laatste duwtje in de rug gegeven.

Samen met mijn stagiair Boyd Lochtenberg ging ik 10 weken aan de slag om mijn website te optimaliseren en meer te begrijpen van de achterkant. Makkelijk was het niet maar wel ontzettend leerzaam! De weken vlogen voorbij en ik kan nu hardop zeggen dat ik er veel meer van begrijp, dankzij de cursus van Build Your Travel Bizz en Wendy’s geduld en duidelijke uitleg.

Ik schreef zelfs mijn eerste blog en ben aan de slag gegaan met de samenwerking met andere bedrijven in de reisbranche. Bedankt Wendy, je bent TOP!”

Marit Nilsen

oprichtster, La Vida Barcelona

bonussen

Wanneer je je aanmeldt voor het online programma ontvang je ook deze 2 super waardevolle bonus masterclasses, waarmee je nóg meer resultaat uit je website gaat halen!

BONUS 1: MASTERCLASS ‘ VIDEOMARKETING EN YOUTUBE’

Video’s worden steeds belangrijker wanneer je beter vindbaar wilt worden in Google. In de bonus masterclass ‘vindbaarheid verbeteren met videomarketing en YouTube’ laat Jeroen Stultiens van productiebedrijf VideoBooster je zien hoe je als kleinschalige reisorganisatie videomarketing kunt inzetten om niet alleen je doelgroep beter te bereiken via YouTube, maar ook hoe je met video’s jouw websitebezoekers overtuigt om daadwerkelijk bij jou te boeken.

Een inspirerende masterclass boordevol praktische voorbeelden van andere reisorganisaties die videomarketing succesvol inzetten.

BONUS 2: MASTERCLASS ‘JE WEBSITE ALS 24/7 VERKOOPMEDEWERKER: 3 GEHEIMEN OM VAN BEZOEKERS BOEKERS TE MAKEN’

Het is natuurlijk mooi om meer bezoekers naar je website te trekken via de zoekmachines, maar die bezoekers moeten wel ook overgaan tot een boeking. In deze bonus masterclass laat ik je zien hoe een ‘goede’ website voor een kleinschalige reisorganisatie in elkaar zit en hoe jij met gebruiksvriendelijke websitedesign en sterke teksten kunt zorgen dat mensen vaker een reisvoorstel aanvragen. 

ervaringen van andere reisorganisaties

“Voordeel van de cursus is dat we op veel Keywords daadwerkelijk organisch snel gestegen zijn, Blogs sneller hebben kunnen schrijven en de website nog persoonlijker hebben kunnen maken”

Review over: online SEO course ‘Kickstart Je SEO’ als stagiair

“In mei 2020 heb ik, samen met andere reisprofessionals, deel mogen nemen aan de SEO training van Wendy. Search Engine Optimization & Marketing zijn 2 ‘grote’ begrippen, maar Wendy krijgt het voor elkaar om op een enthousiaste en vrolijke manier to the point te komen; in korte tijd hebben we, heb ik, veel geleerd.

De uitdaging voor mij zat in het ‘brede’ begrip SEO beter onder de knie te krijgen; of je nu net komt kijken of al wat verder bent, Wendy helpt je verder. Door de vele voorbeelden, hulpdocumenten en persoonlijke aandacht zijn we snel gegroeid als bedrijf (ik liep stage bij Tura Travel).

Voordeel van de cursus is dat we op veel Keywords daadwerkelijk organisch snel gestegen zijn, Blogs sneller hebben kunnen schrijven en de website nog persoonlijker hebben kunnen maken.

Rick Bolsius

stagiair, Tura-Travel

Wat is mijn investering?

€ 799,-

€647,-

Jouw investering in het ‘Kickstart je SEO’ groepstraject is nu tijdelijk €647  (exclusief BTW).

Wat  je ervoor terugkrijgt is een stap voor stap uitleg om je eigen website beter vindbaar te maken, inclusief alle praktische inzichten die je nodig hebt om écht te snappen hoe jij je concurrenten vanaf nu wél kunt verslaan in Google.

In 10 weken optimaliseer jij je eigen website voor de zoekmachines en als je tegen praktische vragen aanloopt terwijl je dit uitvoert dan kun je die persoonlijk aan mij stellen tijdens de vraag & antwoord sessies, zodat je je niet de hele tijd af hoeft te vragen of je het nu allemaal wel goed doet :-).

Voor alle persoonlijke adviezen die je krijgt is dit bedrag echt helemaal niets en als je ondernemer bent voor de Nederlandse belastingdienst dan kun je de kosten van deze training vaak ook nog als opleidings-/bedrijfskosten aftrekken in je belastingaangifte.

“Ik begrijp nu hoe Google werkt, waar ik op gevonden​ kan worden​ en ​waar ik op moet letten bij het lanceren van mijn website”

Voordat ik met Wendy ging samenwerken was mijn grootste uitdaging; hoe ga ik er voor zorgen dat mijn website zichtbaar word via Google? Hoe gaan mensen mij vinden? Dat ik hiervoor gebruik moest maken van SEO dat wist ik, maar geen idee hoe ik dit moest aanpakken. Door Wendy’s duidelijke uitleg kon ik begrijpen wat de gevolgen zijn van bepaalde acties en waarom je bepaalde dingen wel en niet moet doen. 

Dit is vooral voor het bijhouden van je website erg fijn, zodat je direct hebt geleerd hoe je dingen zelf moet onderhouden. Wendy geeft duidelijke voorbeelden en geeft direct inzicht in het effect van bepaalde acties. 

Door mijn ervaring kan ik Wendy absoluut aanbevelen voor een samenwerking. Ze geeft heldere en duidelijke instructies en haar inzet is 200%. Wendy, bedankt voor al je hulp en je kritische blik. Ik waardeer dit enorm! 

Nicole Matijssen

oprichtster Travel Happiness Company

zelf je eigen website beter vindbaar maken,

nog vóór de drukke boekingsperiode

In deze SEO-training help ik je om in 10 weken zélf de SEO-expert te worden voor jouw eigen reisbedrijf en je website beter vindbaar te maken. Het programma start op 26 april.  Sneller erdoorheen gaan of juist  langzamer kan ook, want vanaf de start zijn alle lessen zichtbaar in jouw persoonlijke lesomgeving, dus je kunt het programma volgen op je eigen tempo.

Wat krijg je?

N

Een compleet online programma van 10 weken (de planning geeft je een stok achter de deur, maar je kunt het programma in je eigen tempo volgen)

N

Praktische stap-voor-stap video instructies: leer niet alleen maar theorie, maar snap ook waarom en hoe je iets doet en ga direct zelf aan de slag.

N

24/7 toegang tot de online leeromgeving met praktische video’s, invuldocumenten, checklists en templates die je helpen om overzicht te houden en alles zo makkelijk mogelijk uit te voeren.

N

4 x online vraag & antwoord groepssessie waarbij je persoonlijke hulp krijgt van mij (bijvoorbeeld vragen over zoekwoorden kiezen, toepassen op jouw website etc.).

N

Volledig online, dus ook heel goed te volgen vanuit het buitenland of naast je tweede baan.

N

Besloten Facebookgroep voor motivatie en inspiratie: je kunt hier sparren met andere kleinschalige reisondernemers, vragen stellen, tips krijgen, inzichten en ervaringen delen met gelijkgestemde ondernemers.

N

De enige SEO-training die op maat is gemaakt voor kleinschalige reisorganisaties: met haalbare en betaalbare tips en tools voor een klein bedrijf.

N

Je hoeft het niet alleen te doen: alle deelnemers zijn gelijkgestemde reisondernemers en je profiteert van mijn jarenlange ervaring in marketing voor (kleinschalige) toeristische bedrijven.

€647

Vraag je je af….

Is dit niet veel te moeilijk/ technisch voor mij?

Nee hoor, ook zonder technische kennis is dit prima te doen! Ik ben zelf ook geen supertechnisch aangelegd persoon. En de hele reden dat ik Build Your Travel Bizz ben gestart is juist dat ik marketing makkelijker wil maken voor kleine ondernemers in de reisbranche.

Ik heb zelf tig marketingtrainingen gevolgd, maar toen ik voor mezelf begon, merkte ik dat ik het merendeel toch zelf in de praktijk moest uitzoeken. Ik begreep wel wát ik moest doen en kon mooie strategische plannen maken, maar HOE je dingen dan aanpakt en welke tools je het beste kunt gebruiken dat leer je toch in de praktijk. En vaak bleek de situatie voor een (kleinschalige) reisorganisatie toch weer net iets anders te zijn dan de algemene (webshop)voorbeelden uit opleidingen, dus ook wat dat betreft geldt: gerichter dan deze training zul je het voor jouw reisbedrijf niet gaan vinden :-).

Naast het feit dat ik zelf eigenlijk óveral stappenplannen en simpele checklists van maak, heb ik ook een tijdje les gegeven als HBO-docent op een toeristische opleiding. Ik vind het leuk om dingen zo uit te leggen dat dingen die heel ingewikkeld lijken ineens prima haalbaar blijken te zijn en in de workshop deel ik dan ook graag mijn eigen supersimpele strategieën, blauwdrukken, stappenplannen en checklists met je.

En het helpt natuurlijk ook dat alle praktijkvoorbeelden tijdens de training gaan over andere kleinschalige reisorganisaties, dus je hoeft niet zelf te bedenken hoe e.e.a. dan voor jouw bedrijf zou kunnen werken. Je gaat samen met gelijkgestemde mede-reisondernemers aan de slag, dus je kunt direct zien hoe anderen het aanpakken.

Zijn er nog extra kosten voor tools en abonnementen waar ik rekening mee moet houden?

De tools die ik in de training laat zien zijn allemaal gratis (of er is een gratis proefversie/ proefversie van max. 17 euro voor een maandelijks abonnement beschikbaar). Build Your Travel Bizz is ook maar een eenmanszaak en al mijn klanten zijn kleinschalige reisorganisaties en excursiebedrijven met beperkte budgetten. Ik heb in de afgelopen jaren heeeeeel veel SEO tools uitgeprobeerd en heb een aardig beeld van welke tools én het meest betaalbaar zijn én gebruiksvriendelijk en geschikt voor de Nederlandse markt.

Hoeveel tijd kost het optimaliseren van mijn website?

Hoeveel tijd het kost om je website te optimaliseren voor zoekmachines is helemaal afhankelijk van de situatie: van wat jij zelf wilt, hoe uitgebreid je website is, hoe efficiënt je werkt, wat je startsituatie is en wat je wilt bereiken. En zo zijn er nog wel 100 dingen te bedenken die invloed hebben op hoeveel tijd zoekmachine-optimalisatie kost. Tijdens het programma laat ik je stap voor stap zien wat essentieel is op de korte termijn en wat er op de lange termijn winst kan opleveren, zodat je zelf kunt beslissen welke activiteiten op welk moment het beste bij jouw bedrijf passen.

Het voordeel van SEO is dat de tijd die je stopt in een goede basisinrichting en goede content voor je website,  daarna eindeloos klanten blijft opleveren, omdat mensen je veel beter kunnen vinden in Google. Daarnaast kun je alle content die je op je site plaatst ook weer delen op social media, dus je profiteert eigenlijk dubbel!

Met de stappenplannen en checklists die je van mij krijgt kun je een stuk efficiënter aan de slag dan wanneer je nog uren webinars gaat volgen, blogs gaat lezen en zelf het wiel opnieuw moet uitvinden. Je bespaart jezelf uren uitzoekwerk en hoeft niet de fouten te maken die veel andere kleinschalige reisorganisaties in het verleden gemaakt hebben.

Ik woon niet in Nederland, kan ik het programma toch volgen?

Deze training is volledig online te volgen, wanneer en vanaf waar je maar wilt, op je eigen tempo. Alleen maar leuk dat we als reisondernemers vanaf verschillende plekken elkaar toch kunnen inspireren en van elkaar kunnen leren!

Kan dat niet goedkoper?

Als je ondernemer bent voor de Nederlandse belastingdienst dan kun je de kosten van trainingen, cursussen, seminars of opleidingen vaak als bedrijfskosten aftrekken in je belastingaangifte. Jij weet zelf het beste of je aan alle voorwaarden voldoet, maar hier vind je meer informatie over het aftrekken van opleidingskosten.

Maar om heel eerlijk te zijn… de prijs van deze training is al heel laag als je bedenkt wat voor resultaten je kunt behalen door je site te optimaliseren. Want laten we even eerlijk zijn… dit bedrag verdien je met 3 boekingen terug, dus reken even uit wat er gebeurt als jij je websiteverkeer en boekingen zelfs maar verdubbeld, dan is deze investering ‘peanuts’.

Ik heb een andere vraag

Kun je het antwoord op je vraag hier niet vinden? Geef me even een belletje of app me op +31 (0)6 168 420 12 en ik help je graag. Je kunt ook mailen wendy@buildyourtravelbizz.com

FB Community afbeelding