Cursus E-book en Sales Funnel maken (E-mail automation)

11 lessen – € 347

Op de automatische piloot meer reisaanvragen ontvangen via je website? In deze basiscursus E-mailmarketing leer je hoe jij je E-mailmarketing slim inricht met een E-book/weggever en sales funnel (E-mail automation), zodat je vanaf nu een continue stroom reisaanvragen ontvangt. Minder moeite, meer opbrengst.

Start When You Want

WAT JE BEREIKT MET DEZE TRAINING

Z

Meer ´warme leads´ via je website

Wist je dat 97% van je websitebezoekers nu jouw website verlaat zonder te boeken of een E-mailadres achter te laten? Gewoon omdat ze nog niet helemaal klaar zijn om te boeken… In deze E-mailmarketing training leer je hoe jij ervoor zorgt dat deze mensen (die al geïnteresseerd waren in jouw reizen, anders waren ze niet op je website gekomen) hun E-mailadres achterlaten, zodat jij meer ´warme leads´ hebt bij wie je je reisaanbod onder de aandacht kunt brengen.

Z

Jezelf neerzetten als dè reisexpert voor je doelgroep

Aan de hand van een praktische ‘blauwdruk’ help ik je om jouw eigen Travel E-book/ weggever en E-mail welkomstserie te te maken. Je leert om de inhoud en teksten op zo´n manier te schrijven en vorm te geven dat jouw doelgroep jou als dé go-to reisexpert gaat zien voor hun volgende vakantie. 

Z

Meer boekingen door een band op te bouwen

Ontdek hoe je stap voor stap jouw E-mailmarketingsysteem slim inricht met een zogenaamde E-mail welkomstserie (funnel/ automation), zodat iedereen die jouw E-book aanvraagt daarna op de automatische piloot jouw waardevolle reistips ontvangt. (En ook nog eens op een super relevant moment – namelijk nu ze aan het oriënteren zijn op een reis. 

Z

E-book en automation maken zonder uitzoekwerk

Je weet misschien al wel dat een E-book en automatische E-mailserie (funnel) super goed werken om op de automatische piloot meer mensen aan je te binden, maar het blijft toch lastig om het zelf uit te puzzelen en daardoor blijft het maar liggen… Volg het stappenplan en zet het nu eindelijk écht in elkaar, snel & makkelijk zonder uren uitzoekwerk.

Z

Tijd besparen door 1x goed inrichten

Als ondernemer met een kleinschalige reisorganisatie heb je weinig tijd om regelmatig E-mails te schrijven ens sturen, maar door de basisinrichting van je E-mailmarketing 1 keer goed in te richten, bespaar je bakken met tijd tijd in de toekomst: je websitebezoekers ontvangen op de automatische piloot en op een super relevant moment jouw reistips en aanbod.

GEBRUIK MIJN BEWEZEN FORMATS EN STAPPENPLANNEN

Na deze E-mailmarketingcursus heb jij een E-book en automatische E-mailserie staan, die je iedere dag nieuwe reisaanvragen oplevert zonder dat je er naar om hoeft te kijken.  Een automatisch sales systeem wat jou het hele jaar door reisaanvragen en adviesgesprekken oplevert, zodat je je nooit meer af hoeft te vragen hoe je déze maand nu weer aan boekingen gaat komen.

Jouw cursus E-mailmarketing voor reisorganisaties bevat zowel voor het E-book als de salesfunnel E-mails al mijn eigen formats en templates, die ik al jaren succesvol inzet bij mijn klanten (allemaal kleinschalige reisorganisaties). Je kijkt als het ware over mijn schouder mee en hoeft dit stappenplan alleen maar als een ‘invuloefening’ te volgen om jouw eigen E-mailmarketing goed in te richten.

Aan de hand van stap voor stap video’s, tekstuitleg en checklists laat ik je precies zien wat er in je E-book en E-mails moet staan om bezoekers over te halen om BIJ JOU een reisvoorstel aan te vragen. Inclusief voorbeelden van andere kleinschalige reisorganisaties die er soms wel honderden extra contacten per maand mee binnen halen.

” Sinds het E-book en de E-mail automation online staan halen we meer dan 800 E-mailadressen per jaar binnen. En dit zijn allemaal kwalitatief goede/ warme leads (mensen weten al waar wij voor staan en hun wensen sluiten aan bij onze reizen), waardoor de kans nu veel groter is dat een aanvraag een boeking wordt

– Miriam Kok, Kingfisher Tours –

inhoud van de cursus E-mailmarketing

Verkopen via E-book en funnels

Les 1

In deze les leer je hoe een E-mail funnel voor kleinschalige reisorganisaties werkt. Je leert hoe je de psychologische principes achter het ‘online overtuigen’ inzet om een goed E-book te maken en hoe een goede E-mail welkomstserie qua inhoud in elkaar zit.

Vormgeving van je E-book

Les 4

Tools en tips om je E-book zo vorm te geven dat het er professioneel uit ziet en bij jouw huisstijl past (ook als je geen budget hebt om dit door een vormgever te laten doen). Inclusief tools en video-uitleg voor het van van een goede voorkant en pop-up afbeelding.

E-mailsysteem inrichten

Les 7

In deze les richt je stap voor stap je eigen E-mailmarketingsysteem in, zodat mensen die zich aanmelden voor het E-book in je database komen te staan en je sales E-mails na het E-book ontvangen. Je leert alles over automations inrichten en dingen waar je op moet letten om e.e.a. overzichtelijk te houden.

Design van een goede sales E-mail

Les 10

Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen jouw E-mails lezen, zijn er een aantal eisen waaraan je E-mails zowel qua inhoud als design moeten voldoen. In deze les laat ik je zien HOE je zo’n goed E-mailformat als template aanmaakt in je E-mailsysteem.

Privacyregels toepassen

Les 2

Leer de juridische regels voor E-mailmarketing, privacy- en antispamwet en vooral: hoe je dit concreet toepast in je eigen E-mails en aanmeldformulieren op je website. Inclusief technische tips voor plugins, zodat je aan de wettelijke eisen voldoet.

Belangrijke pagina’s aanmaken

Les 5

Stap voor stap leer je welke pagina’s nodig zijn om te zorgen dat je websitebezoekers zich kunnen aanmelden voor het E-book, een bevestiging krijgen en het E-book kunnen downloaden. Incl. voorbeeldtekst- en opmaak om over te nemen en video-instructie om de pagina’s evt. zelf aan te maken.

Aanmeldforms/pop-up op je site

Les 8

Waar en hoe zet je het E-book op je website om zoveel mogelijk adressen te krijgen? A.d.h.v. voorbeeldtekst en opmaak leer je hoe een sterk aanmeldformulier/ pop-up eruit ziet. Incl. plugins en video-instructie om e.e.a. zelf in te stellen op je website (voor mensen die zelf ‘handig’ zijn met hun eigen website).

E-mail automation inrichten

Les 11

In deze les ga je daadwerkelijk jouw E-mail welkomstserie inrichten in je E-mailmarketingsysteem. Aan de hand van praktische video’s en een stappenplan gaan we zorgen dat je E-book en welkomstserie voortaan automatisch worden verzonden.

E-book/ weggever schrijven

Les 3

Leer hoe je een goed onderwerp/insteek voor jouw E-book kiest en een sterke titel schrijft. Inclusief voorbeelden van E-books van andere reisorganisaties, template voor het schrijven van je eigen E-book en per pagina schrijftips voor overtuigende inhoud van je E-book.

Kiezen van een E-mailsysteem

Les 6

Wanneer je E-mailnieuwsbrieven wilt versturen naar je database dan heb je ALTIJD een E-mailsysteem nodig. In deze les leer je waar je als kleinschalige reisorganisatie op moet letten bij het kiezen van zo’n systeem, valkuilen, en welke betaalbare opties er zijn. 

E-mail welkomstserie schrijven

Les 9

Aan de hand van voorbeeld E-mailformats schrijf je in deze les je eigen E-mail welkomstserie. Leer hoeveel en welke E-mails in je welke volgorde moet versturen om zoveel mogelijk mensenen een reisvoorstel te laten aanvragen. Incl. belevingsgerichte schrijftips.

” Ik ga het eerst nog wel even zelf proberen “

Ik wéét hoe je er nu tijdens corona financieel bij zit en hóór je al denken: ‘Ik ga het misschien eerst maar even zelf proberen”. Maar heel eerlijk: verwacht je dat je het dan over 2 weken ook daadwerkelijk online hebt staan? Wat heeft ‘eerst even zelf proberen je in het verleden opgeleverd?

Ik weet wel wat het mij heeft opgeleverd: uren en uren aan uitzoek-, schrijf- en ’techniek’ werk om juist het ‘HOE’ achter het wat en waarom te ontdekken. Want met verkeerde inhoud qua E-book en E-mails zul je geen kliks naar je website of aanvragen krijgen en het ’technische gedoe’ om alles werkend, mobielvriendelijk en volgens privacywetgeving ingericht te krijgen, wil je jezelf écht liever besparen (trust me, ik heb zo ongeveer alle onhandige paden bewandeld voor ik de gouden combi gevonden had ;-)).

Eén ding is zeker: als je nu niet aan de slag gaat om slimmer te gaan werken wat je marketing betreft, dan kom je straks als de boekingen aantrekken alleen maar weer tijd tekort. Ga je nu echter aan de slag om de basis goed in te richten dan ziet het leven er straks als de boekingen aantrekken een stuk relaxter uit…

Hieronder lees je 2 ervaringen van ondernemers die het E-book en de E-mailfunnel al hebben ingericht voor hun reisorganisatie.

 

 

RESULTATEN VAN ANDEREN

 Ik heb echt al heel veel gehad aan deze training. Het E-book wordt (zelfs in coronatijden) al regelmatig gedownload. Maar het is niet alleen een goede tool om aan extra E-mailadressen te komen, ook de automation die erachter hangt wordt goed gelezen en de kliks vanuit die E-mails naar mijn website zijn goed. Boekingen krijgen is nu tijdens corona natuurlijk lastig, maar ik zie al dat dit systeem werkt! 

Roy van Langen

oprichter, Roy Reizen

Ik heb eindelijk mijn E-book geschreven en op mijn website staan! Dit wilde ik al heel lang doen, maar nu tijdens corona had ik eindelijk tijd. Het handige stappenplan en de templates van Wendy maakten het supermakkelijk om het zelf in te richten en op zo’n manier dat er ook daadwerkelijk reacties op komen (al is het nu natuurlijk rustig op de website door corona). 

 Ik kan dit programma zeker aanbevelen! Nu is juist de tijd om de marketing aan te pakken van je bedrijf. Gracias Wendy!”

Suzie Añon y Garcia

oprichtster, Tours In Valencia

Wat is mijn investering?

€347,-

Dit bedrag verdien je hoe dan ook binnen no time terug uit de extra adviesgesprekken en reisaanvragen die je gaat ontvangen.

DSC9024 WEB LR
DSC9267 WEB LR
wendy laptop oase uitzicht met scherm

Kijk mee over mijn schouder en zie wat werkt als reisorganisatie

Hi, ik ben Wendy Assenberg van Eijsden en ik ben ervan overtuigd dat ‘klein zijn’ als ondernemer in de reisbranche geen zwakte is, maar een enorme sterkte (en ik kan het weten, want ik haal de 1.60m niet eens 😉).

Als je leert hoe je slimmer in plaats van harder werkt aan je marketing, dan haal je met minder moeite meer boekingen binnen én houd je meer tijd over voor leuke dingen (yes, zelfs als je je complete marketing in je eentje moet doen). 

Omdat ik bestaande marketingtrainingen te duur, te algemeen en veel te theoretisch vond, heb ik in de afgelopen jaren al mijn eigen kennis en ervaringen verpakt in praktische marketingcursussen, die helemaal zijn toegespitst op kleinschalige reisorganisaties.

Geen algemene bla, maar simpel en to the point, zodat je niet zelf hoeft uit te zoeken hoe dat dan voor joúw bedrijf werkt.

Dus… Vamos!

Kijk over mijn schouder mee hoe je het aanpakt en kom in actie:  als andere kleinschalige reisorganisaties het kunnen dan kun jij het ook!

handtekening 1

VEELGESTELDE VRAGEN

Welk E-mailsysteem/nieuwsbriefsysteem en CMS systeem gebruik je in de cursus?

In de cursus maak ik in de instructievideo’s gebruik van een WordPress website en Active Campaign als E-mailsysteem, maar je kunt de instructies ook toepassen binnen jouw eigen E-mailsysteem en CMS systeem.

Als jij nog geen E-mailsysteem hebt, dan leg ik je in de cursus uit welke systemen er zijn en waar je op moet letten bij het kiezen van een systeem wat voor jou goed werkt.

Als jij nu al werkt met een ander E-mailsysteem dan Active Campaign (bijvoorbeeld MailChimp, LaPosta etc.), dan zitten sommige knoppen en functies misschien net op een andere plek, maar de meeste E-mailsystemen hebben een vergelijkbare opzet, dus je kunt de stappenplannen dan gewoon volgen en zelf kijken waar deze functies zich in jouw systeem bevinden.

De cursus bied je een houvast in wat anders al snel een brij aan aanmeldpagina’s, downloadpagina’s, bedankpagina’s, automations en koppelingen tussen je website en je E-mailsysteem wordt. Met dit stappenplan kun jij vervolgens binnen joúw site en E-mailsysteem exact de stappen zetten die nodig zijn.

Werken E-books en salesfunnels wel? Is dat niet te 'geautomatiseerd' en onpersoonlijk?

Yes, zeker weten dat een E-book en automatische E-mailserie werken!

  • Jij en ik weten misschien dat de E-mails automatisch verstuurd worden, maar je websitebezoekers ontvangen een gepersonaliseerde E-mail die er ook nog eens uitziet alsof jij hem persoonlijk verzonden hebt (hij ziet er niet uit als een commerciële nieuwsbrief), dus je zult zien dat veel mensen je juist persoonlijke bedankjes zullen sturen, waardoor je juist op een heel persoonlijke manier met hen in contact komt en gesprekken kunt gaan inplannen.
  • Sommige klanten konden hun maandelijkse nieuwsbriefaanmeldingen tellen op 1 hand en halen nu iedere maand meer dan 150 nieuwe aanmeldingen binnen: reken zelf maar uit wat 150 warme leads betekent voor je boekingen :-).
  • De techniek is geautomatiseerd en dus tijdsefficient voor jou, maar de inhoud van je E-book en mails wordt juist heel persoonlijk. Mensen gaan jou als persoon beter leren kennen en we gaan zorgen dat ze jou via de E-mails ook gaan zien als DE reisexpert voor het type vakantie dat zij zoeken.
Techniek: is dit niet te moeilijk voor mij/ kan ik alles zelf inrichten op mijn website?

De cursus helpt je vooral om je E-book en welkomstserie stap voor stap zelf te maken en ik laat je met behulp van video´s en tekstuitleg precies zien hoe je je mailsysteem inricht en de E-mails automatisch laat versturen, wat je nodig hebt op je website en hoe je e.e.a. aan je website koppelt.

Er moeten natuurlijk wel ook wat dingen op je website worden geplaatst (pagina´s en plugins): voor mensen die bekend zijn met de achterkant van hun website en het zien zitten om dit zelf te doen bevat de cursus uitgebreide video-instructies over welke plugins en pagina´s je moet installeren (gebaseerd op WordPress, maar voor andere systemen zul je vergelijkbare plugins kunnen vinden), hoe je dit doet en wat de instellingen hiervoor moeten zijn, dus als je wilt kun je zelfs dat onderdeel zelf uitvoeren.

Dit is natuurlijk geen cursus website bouwen, dus als je nog nooit de achterkant van je website gezien hebt of normaal gesproken je websitebouwer inschakelt om pagina´s aan te maken, dan kun je ´technische praat´over plugins en pagina´s inrichten negeren en gebruik je deze lessen alleen om de inhoud van de pagina´s en de teksten en afbeeldingen die in de aanmeldformulieren komen te staan te verzamelen. Het daadwerkelijk aanmaken van de pagina´s of toevoegen van de plugins zou ik in dat geval aan je websitebouwer overlaten.

Het systeem hoeft maar 1 keer ingericht te worden, dus er is totaal geen reden om een website-bouw specialist te worden alleen om een aanmeldformulier en bedank/downloadpagina op je website te maken. Voor degene die handig is met WordPress en het graag zelf wil toepassen is de instructie echter duidelijk genoeg om het wel zelf te kunnen doen.

Naast het feit dat ik zelf eigenlijk óveral stappenplannen en simpele checklists van maak, heb ik ook een tijdje les gegeven als HBO-docent op een toeristische opleiding. Ik vind het leuk om dingen zo uit te leggen dat dingen die heel ingewikkeld lijken ineens prima haalbaar blijken te zijn en in de workshop deel ik dan ook graag mijn eigen supersimpele strategieën, blauwdrukken, stappenplannen en checklists met je.

En het helpt natuurlijk ook dat alle praktijkvoorbeelden en instructies helemaal zijn vertaald naar exacte teksten en voorbeelden voor kleinschalige reisorganisaties.

FB Community afbeelding