Online cursus ‘Een website die boekingen oplevert’

13 modules  – € 697

Meer boekingen uit je bestaande website halen, of zeker weten dat je als ‘leek’ een goede website laat bouwen indien je je webbouwer geen reisbranche- of conversiespecialist is? Leer alles over conversieoptimalisatie: je doelgroep online verleiden via effectief websitedesign en belevingsgerichte verkoopteksten. Voor een reisbureauwebsite met meer ‘warme leads’ en moeiteloos verkopen. 

Start When You Want

Inclusief 1 sessie privé coaching

WAT JE BEREIKT MET DEZE TRAINING

Z

De zekerheid dat je website- en marketinginvesteringen ook echt boekingen via je eigen website opleveren

Het is zonde van je geld (en tijd en energie) om te investeren in een website die uiteindelijk geen boekingen oplevert. Aan de hand van deze cursus help ik je om onaangename en dure verrassingen te voorkomen. Je leert alle eisen qua techniek, vindbaarheid, design, gebruiksvriendelijkheid en overtuigingskracht.

Z

Je snapt precies wat belangrijk is op welke pagina van je website

Tijdens de cursus krijg je alle handvatten om zelf de bouw/het verbeteren van je website te coördineren: je snapt precies wát op wélke pagina belangrijk is, zodat je de juiste keuzes maakt, sterke teksten schrijft en (indien van toepassing) weet hoe je je websitebouwer aanstuurt.

Z

Moeiteloos overtuigende teksten schrijven

Met de praktijkvoorbeelden en handige schrijfformats is het een eitje om zelf overtuigende webteksten te schrijven voor jouw reisbureauwebsite. Je weet precies welke teksten je waar neer moet zetten en hoe je ze niet te lang maakt, maar wel persoonijk en overtuigend, zodat je websitebezoekers direct een reisvoorstel willen aanvragen.

Z

Een succesvol websiteformat dat zich al heeft bewezen bij andere kleine reisorganisaties

Na deze cursus weet jij als touroperator, ZRA of kleinschalige reisorganisatie precies hoe een winstgevende website eruit ziet. Jouw website is niet langer een passieve online versie van de ouderwetse reisbrochure, maar een 24/7 verkoopmedewerker die jouw websitebezoekers overhaalt om snel contact met jou op te nemen voor hun eigen reis op maat.

Z

Meer warme leads en verkoopgesprekken via je eigen website

Volg het stappenplan en word minder afhankelijk van ‘via via’ boekingen en mond tot mondreclame. Jouw doelgroep bevind zich in heel Nederland en zoekt online, het hele jaar door naar hun volgende vakantie. Twee keer per jaar op een beurs staan of lokaal netwerken is dus niet voldoende om rond te kunnen komen als zelfstandige reisorganisatie. De cursus helpt je om ONLINE meer ideale gasten aan te trekken en te overtuigen op je website, waardoor je straks meer warme leads, verkoopgesprekken (en dus kans op boekingen) hebt.

Herken je dit?

Het is lastig (zo niet onmogelijk) om als kleinschalig reisbureau of ZRA een betaalbare website te (laten) bouwen die ook daadwerkelijk boekingen oplevert. Want:

  • Die betaalbare websitebouwer bouwt mooie sites, maar weet te weinig van SEO, conversie, de reisbranche én online teksten om AL die elementen in je website te verwerken.
  • Een tekstschrijver valt buiten je budget en sowieso is het lastig om iemand te vinden die jouw bestemming en reisaanbod snapt en óók nog verstand heeft van SEO en online overtuigen, dus je moet het zelf doen, maar ja… hoe dan.
  • Een marketeer of conversiespecialist als projectmanager betrekken bij je websiteontwerp is onbetaalbaar, dus je doet het maar met de kennis die je zelf bij elkaar hebt gesprokkeld.
  • De SEO-specialist die je inhuurde snapt de reisbranche/ jouw bedrijf niet en schrijft teksten die zo algemeen zijn dat ze helemaal niet passen bij jouw bedrijf en reizen, en waarmee je het in Google ook niet wint van de grote spelers in de reisbranche.

Kortom, wat jij nodig hebt is een website format waar ALLE kennis van al die experts in verzameld is.

De kennis van wat ‘werkt’ voor het verkopen van reizen op maat, een aantrekkelijk en technisch goed websitedesign, een site die verkoopt en vindbaar is in Google, met overtuigende online teksten waar jij echt je eigen persoonlijkheid in kwijt kunt. En dat ook nog eens ‘future proof’ met de laatste inzichten qua conversieoptimalisatie, online verleiden en moderne marketingtechniek erin verwerkt.

Let me tell you: er is maar 1 persoon die kan zorgen voor een website die jou winstgevende boekingen oplevert EN DAT BEN JIJ ZELF! En daarvoor hoef je echt niet zélf specialist te zijn op al deze gebieden: zorg gewoon dat je leert van anderen die je voorgingen!

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, want je hebt m gevonden: de enige cursus die jou alles leert over goed converterende websites voor (kleine) reisorganisaties!

Hét BEWEZEN SUCCESVOLLe WEBSITE format
VOOR kleinschalige REISORGANISATIEs

Deze cursus bevat alles wat ik in de afgelopen jaren geleerd heb over online marketing en websites voor reisbureaus, ZRA´s en excursiebedrijven. Alles uit mijn jarenlange ervaring als online marketingspecialist in het toerisme EN alles wat ik leerde tijdens mijn samenwerking met echt goede websitebouwers, (letterlijk) de beste conversiespecialisten uit de Nederlandse reisbranche en niet te vergeten, mijn klanten (allemaal kleinschalige reisorganisaties).

Alle data-inzichten, fouten en succesverhalen op het gebied van marketing, SEO best practices en online teksten gebundeld tot een praktische ’to the point’ cursus met alle do’s en don´t s om een website neer te zetten die boekingen oplevert. Een succesvol website format wat zich al bij tientallen andere reisorganisaties heeft bewezen.

Een aanrader, het werkt echt! Een compleet traject waar je veel aan hebt als je meer online boekingen binnen wil krijgen.

Wendy heeft mij de afgelopen maanden begeleid bij het (laten) bouwen van mijn nieuwe website. Een prima en goed opgezet traject waardoor je van begin tot eind je website flink onderhanden neemt. We zijn begonnen met de opzet en het gebruiksgemak van de website, tips hoe je een goede webpagina schrijft en wat je met je foto’s moet doen. Allemaal erg belangrijk met het oog op conversie.

Omdat reizigers je website wel moeten kunnen vinden en je reizigers graag aan je wil binden is er ook uitgebreid aandacht voor je blogpagina en het verzamelen van reviews.

Kortom een compleet traject waar je veel aan hebt als je meer online boekingen binnen wil krijgen. Een aanrader, het werkt echt!

Gerda Boersma

oprichtster, Atma Asia Travel

inhoud van de cursus

Let op: dit is geen cursus WordPress of website bouwen. Deze cursus is bedoeld voor mensen die al een bestaande website hebben en deze zelf willen verbeteren, zodat hij boekingen gaat opleveren. Of voor mensen die zelf in staat zijn om technisch een website te bouwen/ een eigen webdeveloper hebben, maar die geen expertise hebben op het gebied van de reisbranche of online marketing voor de reisbranche.  Indien je zelf geen websitebouwer bent of hebt, dan raad ik je aan om via www.reisbureauwebsite.nl een betaalbare website te laten bouwen. Deze websites worden volledig gebouwd volgens het Booking Magnet format uit de cursus ‘Een Website Die Boekingen oplevert’ en je krijgt de cursus er dan gratis bij als hulp bij het schrijven van teksten en het vinden van eerste klanten.

Je doelgroep kiezen en (eerste of extra) klanten krijgen

Module 1

Wie is jouw ‘ideale gast’ en hoe zorg je dat jouw website zo onweerstaanbaar wordt dat ze bij jou boeken in plaats van bij je concurrent? In deze module brengen we jouw ´ideale gast´in kaart en ga je aan de slag om per direct in contact te komen met potentiële nieuwe klanten.

Projectoverzicht/ briefing webbouwer

Module 4

Het kan lastig zijn om overzicht te houden en structuur aan te brengen in je website-project. Ik deel met jou het exceldocument dat ik zelf gebruik wanneer ik aan een websiteproject werk. Het document helpt je ook om een duidelijke briefing of instructie aan je websitebouwer te geven.

Goed vindbare en overtuigende categorie- en bestemmingpagina’s

Module 7

Hoe richt je je pagina ‘bestemmingen’ en je thematische pagina’s over specifieke typen reizen zó in dat je je bezoekers helpt om zo snel mogelijk de reis te vinden die zij zoeken? Je leert het perfecte format qua tekst en (mobielvriendelijk) websiteontwerp.

 

Sterke Over Ons pagina

module 10

Wat jou onderscheidt van je concurrenten, dat ben jijzelf :-). En de reisbranche is een branche met heel veel concurrentie, waar het super belangrijk is om online te zorgen voor een persoonlijke ‘klik’ met je websitebezoekers: dit doe je met het schrijfformat ‘Sterke Over Ons pagina’.

Designwensen, huisstijl en logo

Module 2

Je website is je online persoonlijkheid en net als in het echte leven is het jouw persoonlijkheid die mensen overtuigt om bij jou te boeken. In deze module leer je wat belangrijk is voor een sterke online huisstijl: kleuren, logo, designvoorkeuren en afbeeldingen op je website.

Conversie – een goed websiteontwerp

module 5

In deze module leer je de basis van webdesign voor een goed converterende website, oftewel: als we willen dat zoveel mogelijk bezoekers ook daadwerkelijk een reisvoorstel aanvragen, wat zijn dan de basiseisen waar we rekening mee moeten houden? 

Productpagina die boekingen oplevert

module 8

Voorbeeldreizen geven je websitebezoekers een voorproefje van wat ze kunnen verwachten: onmisbaar om je bezoekers te overtuigen. Onderscheid je van je concurrenten en schrijf onweerstaanbare, maar authentieke landingpages.

Eisen aan afbeeldingen en video

Module 11

Goede foto’s op je website: wat voor invloed hebben afbeeldingen op je verkopen en waar moet je op letten bij het plaatsen van foto’s op je site? Dit is weer zo’n ‘verborgen’ elementje op je website wat zonder dat je het weet best wat invloed kan hebben … en dan vooral op je positie in Google…

Sterke websitestructuur/ menu

Module 3

Een sterk menu en goede sitestructuur zijn dè manier om je websitebezoekers de weg te wijzen naar je ‘boekings’knop. Of je nu 1 of meerdere bestemmingen/thema’s aanbiedt, meerdere doelgroepen hebt of wel/of geen excursies verkoopt: pas deze lessen toe en ontvang meer reisaanvragen.

Homepage: onmisbare onderdelen

module 6

Online heb je 3 seconden de tijd om je websitebezoekers te overtuigen dat ze op joúw website hun ideale reis gaan vinden. Leer welke onderdelen en teksten onmisbaar zijn om jouw homepage onweerstaanbaar te maken maken en te zorgen dat meer mensen doorklikken en op je site blijven.

Het perfecte reisaanvraagformulier

module 9

Het meest onderschatte onderdeel van je reisbureauwebsite: het reisaanvraagformulier….En dat terwijl een goed aanvraagformulier niet alleen meer boekingen oplevert, maar ook helpt om de kansrijke aanvragen te filteren, zodat je geen tijd verspilt aan ‘shoppers’ die gratis advies komen halen en vervolgens zelf online boeken.

 

GDPR en reisvoorwaarden

Module 12

Bij het runnen van een reisorganisatie komt veel juridische regelgeving kijken. Leer hoe je de privacywetgeving AVG en GDPR op de juiste manier verwerkt in het ontwerp en de teksten op je website.

BONUS: Meer verkopen met reviews

module 13

Leer hoe je reviews kunt inzetten om meer mensen uit je doelgroep te bereiken en te overtuigen bij jou te boeken. Je leert de exacte stappen om meer en betere reviews te krijgen, ze als promotiemiddel in te zetten en zó op je website te verwerken dat ze de juiste mensen direct overtuigen om te boeken.

Inclusief 1 sessie privécoaching

Hulp bij keuzes, design of (SEO)teksten

In deze privésessie gaan we samen aan de slag met het website-of marketingissue wat jij persoonlijk het allerlastigst vindt. Uit ervaring weet ik dat dat vaak te maken heeft met het uitwerken van een (afwijkende) website- of menustructuur of homepage, maar het kan ook een mini-workshop SEO zijn, praktische hulp bij het tekstschrijven of feedback op designvoorstellen van je websitebouwer. Je kunt de sessie inplannen wanneer jij wilt via de online lesomgeving (binnen 4 maanden na start van de cursus).

DEZE CURSUS IS NIET VOOR IEDEREEN…

Stel, je laat een nieuwbouwhuis bouwen. Je hebt weinig budget, je huurt (zonder echt te weten waar je op moet letten) je buurjongen als bouwer in en zegt:

‘Ik wil een dak, 4 muren en een deur; jij bent de bouwexpert, dus vertel me maar wat ik nodig heb. Stuur me een foto van hoe het ‘ongeveer wordt’ en begin maar met bouwen. Oja, en doe ook de inrichting maar’. 

In die situatie is niemand verrast als er na maanden werken een huis wordt opgeleverd, met te weinig kamers, lelijke meubels, deuren die tegen elkaar klappen als je ze open doet en waar je kortom niet tevreden mee bent. En toch is dat exact wat we als reisondernemers vaak wel van een websitebouwer verwachten. We geven alles uit handen:

‘Wendy, ik zoek een betaalbare websitebouwer die een ‘goede’ website voor ‘een reisorganisatie’ kan bouwen voor weinig geld. Een technische website expert die mij kan vertellen wat ik nodig heb en die snel kan opleveren. Eerst een ontwerp maken hoeft niet, ik vind dit ene standaardthema wel mooi, dus als het ongeveer zo wordt en deze 3 dingen heeft dan is het goed.’

En ik zal heel eerlijk zijn: net als wanneer je een huis laat bouwen, moet je je ook bij het (laten) bouwen van een website realiseren dat jij zèlf de touwtjes in handen moet houden. Je hoeft zelf geen websitebouwer, marketeer of ontwerper te worden, maar je moet wel zelf de basiskeuzes maken en duidelijke instructies geven, voordat je de belangrijkste basis van je bedrijf (je online verkoopkanaal) uitbesteed aan een bouwspecialist.

Je ziet de bui misschien al hangen…

Deze cursus is niet voor iedereen… Deze cursus is echt alleen voor ondernemers die zélf de  verantwoordelijkheid pakken en graag zèlf aan het stuur van hun bedrijf zitten.

Bepaalde strategische keuzes zijn joúw verantwoordelijkheid als ondernemer (welke producten en doelgroepen richt ik me op en welke kunnen weg, welke functionaliteiten heb ik nodig op welke pagina’s, wat wil ik exáct qua stijl en kleuren en vooral: welke functie vervult de site in mijn marketing: ben ik OK met een passief visitekaartje/ online reisbrochure waarvan je geen boekingen verwacht, of wil ik een marketingsysteem wat mensen aantrekt, overtuigt, aan me bindt en daadwerkelijk reisaanvragen oplevert’.

Hieronder lees je wat ervaringen van ondernemers die eerder al besloten zelf de touwtjes in handen te nemen.

RESULTATEN VAN ANDEREN

“De cursus is absoluut een van de beste investeringen die ik gedaan heb sinds de opstart van Keniaanse Toeren 😄

Hands on en toch inhoudelijk uitgediept, en echt op maat van kleinschalige reisorganisaties.
Achter de schermen wordt er momenteel heel wat werk verzet, want de huidige website is inderdaad niet meer dan een visitekaartje, terwijl er zoveel mogelijkheden blijken te zijn.
Tegelijkertijd kan je in dit traject je eigenheid als kleinschalige reisorganisatie bewaren en zelfs versterken, ook in een professionelere website, zonder te vervallen in marketingpraatjes.
Een aanrader 😊!
Wendy is een straffe madam (Voor de Nederlanders, dat is Vlaams voor ´iemand die dingen voor elkaar krijgt haha ;-)´), die helemaal thuis is in de wereld van marketing en websites, én in de wereld van de kleinschalige reisorganisaties. Die combinatie is een absolute winner.
Treesje van der Linden

oprichtster, Keniaanse Toeren

“Ik heb nog niet eens alle websitetips uitgevoerd, maar krijg nu al veel betere reacties”

Ik had afgelopen jaar veel tijd en geld gestoken in een nieuwe website. Maar ik merkte dat die nog niet zo goed liep. Wendy heeft allerlei tips en aanbevelingen gegeven. De tips zijn zo praktisch dat je er direct zelf mee aan de slag kunt. Ik heb nog niet eens alles uitgevoerd, maar krijg nu al veel betere reacties.

Het leuke van Wendy is dat zij echt gespecialiseerd is in (kleine) reisorganisaties. Daardoor kan ze goed meedenken en adviseren wat voor jou het beste werkt. Deze persoonlijke aandacht en omdat Wendy een heel positief mens is, heeft mij nieuwe marketinginspiratie gegeven.

Ingeborg Oostlander

oprichtster , MAVI Travel

Wat is mijn investering?

€697,-

(inclusief 1 privé coachingsessie)

” Eindelijk ben ik echt gestart met het laten bouwen van mijn nieuwe website. Wendy geeft je zeer goede handvatten met concrete adviezen en dat op een zeer positieve en enthousiasmerende manier.

“Al enige tijd zat ik erover te denken om onze website te vernieuwen, zodat deze én een modernere uitstraling zou krijgen met meer toepassingen en natuurlijk ook beter gevonden zou kunnen worden. Maar waar en wanneer begin je? Ik bleef het maar voor me uitschuiven. Totdat ik met Wendy in contact kwam.

Ik heb een coachingstraject met haar doorlopen en dat heeft me ontzettend geholpen. Wendy heeft me flink aan het werk gezet 1f609 waardoor ik eindelijk een start maakte met de nieuwe website. Ze geeft je zeer goede handvatten met concrete adviezen en dat op een zeer positieve en enthousiasmerende manier. Wendy heeft een hele persoonlijke aanpak die me zeer aansprak. Ze koppelt heel snel informatie terug en vraagt bij andere experts zaken na.

Ze heeft mij ontzettend geïnspireerd om van Pura Cuba Travel een professionelere organisatie te maken. Heel erg bedankt voor je begeleiding, Wendy!”

Miranda Kouwijzer

oprichtster , Pura Cuba Travel en Pura Costa Rica Travel

DSC9024 WEB LR
DSC9267 WEB LR
wendy laptop oase uitzicht met scherm

Kijk mee over mijn schouder en zie wat werkt als reisorganisatie

Hi, ik ben Wendy Assenberg van Eijsden en ik ben ervan overtuigd dat ‘klein zijn’ als ondernemer in de reisbranche geen zwakte is, maar een enorme sterkte (en ik kan het weten, want ik haal de 1.60m niet eens 😉).

Als je leert hoe je slimmer in plaats van harder werkt aan je marketing, dan haal je met minder moeite meer boekingen binnen én houd je meer tijd over voor leuke dingen (yes, zelfs als je je complete marketing in je eentje moet doen). 

Omdat ik bestaande marketingtrainingen te duur, te algemeen en veel te theoretisch vond, heb ik in de afgelopen jaren al mijn eigen kennis en ervaringen verpakt in praktische marketingcursussen, die helemaal zijn toegespitst op kleinschalige reisorganisaties.

Geen algemene bla, maar simpel en to the point, zodat je niet zelf hoeft uit te zoeken hoe dat dan voor joúw bedrijf werkt.

Dus… Vamos!

Kijk over mijn schouder mee hoe je het aanpakt en kom in actie:  als andere kleinschalige reisorganisaties het kunnen dan kun jij het ook!

handtekening 1

VEELGESTELDE VRAGEN

Moet ik zelf dingen kunnen aanpassen in mijn website?

De cursus laat je zien hoe een goede website voor een reisorganisatie er qua design uitziet en helpt je bij het schrijven van sterke teksten. Als jij zelf een klein beetje handig bent met de achterkant van je website, dan kun je deze teksten en afbeeldingen uiteraard prima zelf invoeren en ook wanneer ik plugins aanbeveel laat ik je (a.d.h.v. een WordPress CMS systeem) zien hoe dat werkt.

De aanpassingen in het design zou ik je niet aanbevelen om zelf op te pakken. Als jij zelf websitebouwer bent en weet hoe je e.e.a. technisch moet aanpassen in je design en achterkant van je website, dan kun je deze blueprint uiteraard gebruiken om ook de ‘grote’ technische aanpassingen in je eigen website te doen of een eigen website te bouwen. Dit is echter geen ‘how to’ cursus WordPress of website bouwen, want dat is een vak apart en ik ben ervan overtuigd dat je als reisondernemer beter kunt focussen op de werkzaamheden binnen jouw bedrijf waar jij blij van wordt, waar je goed in bent en/of en die je direct geld opleveren (marketing, sales en reizen organiseren).

Zelf je website bouwen levert naar mijn ervaring zelden goede resultaten op, de cursus helpt je wél om je websitebouwer zodanig aan te sturen dat je zeker weet dat wát er ge- of verbouwd wordt aan alle eisen voor een winstgevende website voldoet.

Als je wat ruimter in je budget zit, dan zou ik gewoon je website laten bouwen via reisbureauwebsite.nl. Deze websites worden volledig gebouwd volgens  het Booking Magnet Format uit mijn cursussen en je krijgt de cursus ‘Een Website’ Die Boekingen Oplevert’ er gratis bij als hulp voor het schrijven van teksten en vinden van (eerste) klanten via social media.

Is dit een website 'thema' waarmee ik een website bouw?

Nee, dit is geen standaard ’thema’ wat je koopt en upload naar je WordPress website. De cursus leert je hoe een goede reisbureauwebsite qua design, techniek en content in elkaar zit en helpt je om een goede briefing (instructie) te maken voor je eigen websitebouwer. Je wordt eigenlijk je eigen marketing/website/conversiespecialist, zodat je precies weet wat je zou moeten laten bouwen/ aanpassen/ checken en hoe je daarvoor goede instructies aan een websitebouwer geeft.

Indien je wel op zoek bent naar een betaalbare reisbureauwebsite (op basis van een thema OF volledig op maat), kijk dan eens op www.reisbureauwebsite.nl. Deze ‘Booking Magnet’ websites worden i.s.m. met mij ontwikkeld, dus wanneer je je website laat bouwen bij reisbureauwebsite.nl weet je zeker dat het zowel qua techniek als qua marketing en vindbaarheid goed in elkaar zit.

Weet jij een goede (betaalbare) websitebouwer?

Yes! Er is inmiddels 1 heel goede websitebouwer die ik via 1 van mijn klanten ken en die nu reisbureauwebsites ontwerpt en bouwt volledig volgens het ‘Booking Magnet’ format uit mijn trainingen.

Sterker nog, we hebben onze krachten gebundeld in dit samenwerkingsproject: www.reisbureauwebsite.nl. Ik help je in strategische sessies met het uitdenken van een slimme websitestrategie en briefing, waarna Michel je website ontwerpt en samen met zijn team voor je bouwt.

Wil je meer weten of even bellen? Neem alvast een kijkje op www.reisbureauwebsite.nl. Vul het contactformulier in, dan denk ik graag een keer met je mee. We plannen dan een Zoom gesprek in, zodat ik je wat meer uitleg geven voor jouw specifieke situatie en wensen.

Is deze cursus ook geschikt voor het inrichten/ laten bouwen/schrijven van ZRA websites?

Ik krijg steeds vaker vragen van ZRA’s die óf een eigen website willen starten naast hun franchisepagina óf die onder de franchise paraplu een eigen website hebben die ze zelf mogen/kunnen inrichten.

Deze cursus kun je als ZRA perfect gebruiken om jouw eigen ZRA website te (laten) maken: zo lang je maar wel:

– In elk geval onder de franchisepagina zelf een homepage, nieuwe pagina’s met voorbeeldreizen, blogs, etc. kunt aanmaken en bijv. je eigen E-mailnieuwsbrief plugins/programma mag gebruiken etc.

– OF zelf een eigen domeinnaam/website hebt die los staat van de franchise ( dus geen www.franchisenaam/jouwnaam.nl, maar echt www.jouwbedrijfsnaam.nl).

Je blijft uiteraard zelf verantwoordelijk voor het navolgen van de franchiseregels m.b.t. òf en in welke vorm jij een eigen website en merknaam mag voeren.

Wil je meer weten of even bellen? Stuur me even een mailtje op wendy@buildyourtravelbizz.com. Ik denk graag met je mee en kan je in een Zoom gesprek wat meer uitleg geven voor jouw specifieke situatie.

FB Community afbeelding