ONLINE MARKETINGPROGRAMMA
‘Boost Je Online Boekingen’

Start: 7 september

Verander je website in 5 maanden van een passieve reisbrochure in een sterke marketingmachine die meer boekingen oplevert.

(Voor de ronde die start in September 2020 is er ook een optie om dit traject samen met een stagiair van BUAS (voorheen NHTV) te volgen. Voor vragen, zorg dat je bij de informatiebijeenkomst bent op 11 augustus of neem contact op via wendy@buildyourtravelbizz.com).

 Run jij een kleinschalige reisorganisatie en herken je dit?

N

Je wilt graag meer reizen verkopen via je eigen website, maar je twijfelt of je website wel ‘goed genoeg’ is. En zo niet, wat moet je dan verbeteren?

N

Je bent het zat om telkens weer geld te stoppen in een SEO-bureau of advertentiecampagne die nooit echt bezoekers of boekingen oplevert.

N

Je vraagt je af hoe je meer nieuwe gasten kunt aantrekken, want je kunt niet eindeloos blijven putten uit je bestaande klanten- en vriendenkring.

N

Je weet best wel ìets van internetmarketing, maar je vindt het lastig om er in de praktijk mee aan de slag te gaan en daarom zie je nu nog weinig resultaat.

N

Steeds vaker kapen andere kleinschalige reisorganisaties de boekingen voor je neus weg. Je ziet dat ze aan de slag zijn gegaan met hun internetmarketing en ineens staan ze ook boven je in Google.

N

Je wéét dat je het over een andere boeg moet gooien wil je het kunnen winnen van al die concurrenten in de reisbranche … maar HOE DAN!?

Kortom: je hebt iemand nodig die jou helpt om de basis van je website en internetmarketing goed neer te zetten, zodat jij weer grip krijgt op je boekingen!

Een inbox vol met reisaanvragen ​via je eigen website: hoe fijn zou dat zijn?

Stel je even voor dat je ’s ochtends wakker wordt en je computer opstart. Je opent je e-mail inbox je vindt daar…. allemaal reisaanvragen die via je eigen website zijn binnen gekomen!

N

Niet van tussenpartijen aan wie je 15-30% commissie betaalt.

N

Geen aanvragen van andere reisorganisaties, voor hún klanten die jij later niet direct mag benaderen.

N

En geen aanvragen van ‘shoppers’ die uiteindelijk zelden echt boeken.

Nee, gewoon aanvragen via je eigen website. Want jouw website is zo ingericht dat hij als een volwaardige online medewerker continu nieuwe potentiële gasten aantrekt. En je teksten en voorbeeldreizen zijn zó overtuigend dat het merendeel van je bezoekers ook nog eens direct actie onderneemt.

Onmogelijk voor jou? Zeker niet!!

 Denk je nu ‘ja maar… daar heb ik niet genoeg [tijd/budget/marketingkennis/welk excuus dan ook] voor?’. Bekijk dan bovenstaande afbeelding even: dit is een screenshot die Miriam, de eigenaresse van Kingfisher Tours en 1 van mijn klanten, mij toestuurde nadat we haar website samen hadden verbeterd.

Voordat zij aan de slag ging met haar website en marketing kwamen vrijwel alle boekingen voor Kingfisher Tours via partners aan we zij soms wel 30% commissie moest betalen. In de screenshot zie je dat haar inbox tegenwoordig bijna volledig bestaat uit reisaanvragen die via de eigen website van Kingfisher Tours binnenkomen.

Kingfisher Tours is net als jouw bedrijf óók maar een kleinschalige reisorganisatie, die wordt gerund door 2 personen en zonder uitgebreid vast team. Het verschil is dat Miriam AAN DE SLAG DURFDE TE GAAN met haar website en marketing en nu staat de basis zo stevig dat ze inmiddels meer dan 4 keer zoveel rechtstreekse boekingen heeft.

 

“300% meer boekingen en ik zit weer achter het stuur van mijn eigen marketing”

“Ik werk sinds september 2016 samen met Wendy en dat geeft ook gelijk aan hoe veelzijdig ze is. De enorme groei van Kingfisher Tours Egypte is het ‘levende bewijs’ dat haar marketingmethodes werken. Ik ben blij dat Wendy me altijd weer een duidelijke schets geeft van de mogelijkheden die er zijn, ik snap dan waaruit ik kan kiezen en wat voor resultaten ik kan verwachten en dat is fijn werken. Waar we Wendy heel dankbaar voor zijn is dat we met onze nieuwe website qua ranking enorm gestegen zijn en de boekingen zijn met meer dan 300% gestegen, zelfs zonder advertising mee te rekenen. Mede dankzij Wendy zit ik nu weer zélf achter het stuur van mijn bedrijf en dat wens ik iedereen toe. 

Kortom: Wendy’s manier van werken levert je concrete bedrijfsresultaten op en ze leert je op zo’n manier om te gaan met je marketing dat je er niet tegenop ziet om ‘aan je marketing te werken’. Dus geen online programma dat je koopt en nooit afmaakt, maar een praktische aanpak waar je alleen maar steeds meer van wilt weten. [..]Kernwaarden van Wendy vind ik verder haar gedrevenheid, planmatigheid, kennis van zaken, enthousiasme en goedlachse persoonlijkheid.

Miriam Kok

oprichtster van Kingfisher Tours Egypte

Ontzettend mooi om te zien hoe kleine aanpassingen zorgen voor meer aanvragen en boekingen. De tips die Wendy heeft zijn van onschatbare waarde!

Review over: 1-op-1 coachingstraject ‘Boost je online boekingen’

“Via een workshop van de VVKR ben ik in contact gekomen met Wendy en haar heldere en gerichte uitleg over SEO sprak mij zeer aan.

Na het toepassen van enkele tips bleek ik al direct meer verkeer op mijn website te hebben en nadat ik een nieuwe website had gelanceerd voor mijn reisorganisatie Eshi Eco travel ben ik gestart met een coaching traject van 5 1-op 1 sessies met Wendy.

De tips die zij heeft zijn van onschatbare waarde en het is ontzettend mooi te zien hoe kleine aanpassingen zorgen voor meer aanvragen en boekingen.

Wendy is een zeer prettig persoon om mee samen te werken, ze heeft alles snel door en weet overal een oplossing voor aan te dragen. Haar kennis van de markt van kleine reisorganisaties is bijzonder goed en ik kan haar zeker aanbevelen aan iedereen die zoekende is op het gebied van SEO en marketing !

Marjolein Penning

oprichtster, Eshi Eco Travel en Lotus Tours

Samen aan de slag: ‘Boost Je Online Boekingen’ ZODAT JIJ KLAAR BENT VOOR EEN SUCCESVOL ‘AFTER CORONA TIJDPERK’

Wil jij ook minder afhankelijk worden van dure tussenpartijen, en meer boekingen binnenhalen via je eigen website en marketingkanalen? Meld je dan nu aan voor het online marketingprogramma ‘Boost Je Online Boekingen’.

Het programma start op maandag 7 september.

In 5 maanden gaan we in de online training aan de slag met jouw website en marketing volgens een praktisch stappenplan. Zodat je meer resultaat gaat halen uit je bedrijf en je de vrijheid en levensstijl kunt krijgen die je wilt (wie weet kun je zelfs wel eindelijk je ‘gewone baan ernaast’ opzeggen?).

Wat krijg je tijdens het ‘Boost Je Online Boekingen’ traject?

N

Een compleet online programma van 5 maanden.

N

24/7 toegang tot de online leeromgeving met praktische video’s, invuldocumenten, checklists en templates die je helpen om overzicht te houden en alles zo makkelijk mogelijk uit te voeren, zodat je nu écht aan de slag gaat.

N

Praktische stap-voor-stap video instructies: leer niet alleen maar theorie, maar snap ook waarom en hoe je iets doet en ga direct zelf aan de slag.

N

Volledig online, dus ook heel goed te volgen vanuit het buitenland of naast je baan.

N

10 x online vraag & antwoord groepssessie waarbij je persoonlijke hulp krijgt van mij (bijvoorbeeld vragen over techniek, teksten, strategische keuzes, prioriteiten stellen, investeringen etc.).

N

Lessen die bestaan uit video en tekst, zodat je altijd de uitgebreide informatie achter je keuzes hebt, maar ook gewoon makkelijk in tekst de acties terug kunt vinden op een praktische manier.

N

De enige marketingtraining die op maat is gemaakt voor kleinschalige reisorganisaties: met haalbare en betaalbare tips en tools voor een klein bedrijf.

N

Besloten Facebookgroep voor motivatie en inspiratie: je kunt hier sparren met andere kleinschalige reisondernemers, vragen stellen, tips krijgen, inzichten en ervaringen delen met gelijkgestemde ondernemers.

N

Je hoeft het niet alleen te doen: alle deelnemers zijn gelijkgestemde reisondernemers en je profiteert van mijn jarenlange ervaring in marketing voor (kleinschalige) toeristische bedrijven.

N

En dat allemaal inclusief handige templates en checklists die ik in de afgelopen jaren zelf gemaakt heb toen ik dit alles toepaste bij andere kleinschalige reisorganisaties.

N

(Voor de ronde die start in September 2020 is er ook een optie om hulp te krijgen van een BUAS stagiair. Meer info tijdens informatiebijeenkomst of via wendy@buildyourtravelbizz.com)

Kortom: alles wat nodig is om zo snel mogelijk meer boekingen te krijgen waar je meer geld aan overhoud.

Dit leer je tijdens het ‘Boost Je Online Boekingen’ traject

1.

Doelgroep kiezen en bereiken

 • Je leert hoe je de meest winstgevende doelgroep voor jouw bedrijf kiest.
 • Ontdek waar je deze ‘ideale gasten’ online kunt bereiken, zodat je beter zichtbaar wordt en ze jouw reizen beter kunnen vinden.
 • En leer hoe jij een huisstijl ontwikkelt die je doelgroep aanspreekt en ervoor zorgt dat ze jou overal gaan herkennen.
 • Je maakt jouw website en marketing zo onweerstaanbaar dat jouw ‘ideale gasten’ direct bij jou boeken in plaats van bij je concurrent.

2.

Winstgevend reisaanbod

 • Ontwikkel zo’n aantrekkelijk reisaanbod dat je ideale gasten als een magneet naar je toe worden getrokken.
 • En leer hoe je zulke sterke teksten voor je productpagina’s/ voorbeeldreizen schrijft, dat meer mensen een reisvoorstel aanvragen.
 • Zodat verkopen veel meer vanzelf gaat en het je veel minder tijd, moeite en ‘heen en weer mailen’ kost om mensen daadwerkelijk te laten boeken.

3.

Website en teksten verbeteren

 • Zorg dat meer websitebezoekers boekers worden door je website zo in te richten dat je je bezoekers rechtstreeks naar de boekingsknop leidt.
 • Op basis van handige checklists, templates en copywriting tips help ik je met het (her)schrijven van de belangrijkste pagina’s op je website.
 • Stap voor stap verbeter je het design en de structuur en het menu en schrijf je een overtuigende homepage,  categoriepagina’s, over ons pagina, reisaanvraagformulieren etc.

4.

Makkelijk meer verkopen met reviews

 • Ontdek hoe je reviews inzet om beter vindbaar te worden zonder veel geld uit te geven.
 • Leer wat goede reviews zijn, hoe je meer reviews binnenhaalt en hoe je ze inzet om te winnen van de grote reisorganisaties.
 • Zodat je met minder moeite en zonder ‘verkoperig’ te zijn toch meer boekingen krijgt.

5.

Slimme E-mailmarketing opstarten

 • Ontdek hoe je je E-mailmarketing slim inricht, zodat mensen die nog niet klaar zijn om direct te boeken toch een e-mailadres achterlaten.

 • Op basis van een handige ‘blauwdruk’ help ik je om jouw eigen Travel E-book/ weggever te schrijven en vorm te geven, zodat mensen jou als dé go-to reisexpert gaan zien voor hun volgende vakantie.

 • We starten een slimme automatische E-mailserie die jou veel tijd bespaart en de kans op boekingen vergroot.

6.

Blog- en social media kickstart 

 • Ik help je om te beginnen met bloggen op zò’n manier dat je het ook volhoudt: inclusief hulp bij het bedenken van onderwerpen.
 • Of je nu wel of niet ‘kunt schrijven’: ik leer je hoe je in een half uurtje een supergoede blogpost maakt op basis van het ‘Blogkompas voor de perfecte blogpost’. Ook als je meer een prater bent ;-).
 • Social media kickstart: leer hoe je je blogs kunt hergebruiken op social media. Met 12 kant-en-klare voorbeeldberichten en uitleg help ik je om meer interactie te krijgen met je volgers.

7.

RESULTATEN METEN

 • Resultaten meten voor meer sturing: welke cijfers zijn belangrijk in o.a. Google Analytics en waar vind je deze (incl. template maandrapportage).
 • Inclusief praktische maandrapportage om resultaten bij te houden.
 • Stap-voor-stap uitleg: wat meten met welke tools.
 • Leer diè onderdelen van Google Analytics en andere tools te gebruiken die voor jou relevant zijn, zonder eindeloze info over onderdelen die veel te diepgaand zijn en die jij als kleine organisatie helemaal niet nodig hebt.

Resultaat aan het einde van het traject:

Ik begeleid je bij iedere punt en komma in dit traject en deel al mijn formats met je (productpagina’s, reviewmails, copywriting checklists, E-book format, de ideale E-mailmarketing welkomstserie etc.).

Je moet het uiteindelijk natuurlijk wel zélf doen, maar als jij écht actief aan de slag gaat, dan zijn onderstaande resultaten wat je kunt verwachten (gebaseerd op de ervaringen van eerdere klanten, allemaal kleinschalige reisorganisaties):

N

Je krijgt  meer bezoekers op je website en bent beter vindbaar op de plekken waar je doelgroep zich bevindt.

N

Je ontvangt meer reisaanvragen, omdat je website boekingsgerichter is en mensen zich direct herkennen in jouw reisaanbod.

N

Je ontvangt gerichtere reisaanvragen: minder shoppers en meer gasten die écht bij je passen.

N

Je hoeft minder moeite te doen om je reizen te verkopen, want je voorbeeldreizen/ productpagina’s en andere marketingactiviteiten zitten zo sterk in elkaar dat je product zichzelf verkoopt.

N

Je hebt meer inzicht in hoe internetmarketing werkt en snapt wat je kunt doen om meer boekingen te krijgen.

N

Je hebt meer contact met je eigen gasten, zowel voor als na ze boeken en ziet daardoor meer gasten nog eens terugkomen.

N

Je bent minder geld kwijt aan promoties en commissiekosten, omdat je je eigen marketingkanalen beter weet in te zetten (website, social media, e-mailmarketing, reviews etc.).

wat is je investering

Dit is niet het zoveelste algemene online programma dat je koopt en nooit afmaakt, maar  de énige marketingtraining die echt een combinatie is van touroperating en marketing en waarbij je samenwerkt met andere kleinschalige reisorganisties die met dezelfde uitdagingen zitten. Een praktische aanpak waar je inspiratie en energie van krijgt en waarmee je weer zelf aan het stuur van je bedrijf komt te zitten.

VIP TRAJECT MET 1-OP-1 HULP

1997
 • VOLGEBOEKT – AANMELDEN NIET MEER MOGELIJK
 • Max. 3 personen
 • ALLES UIT HET ‘DOE HET SAMEN’ TRAJECT
 • PLUS
 • Startsessie strategische marketing (half uur) waarin we samen kijken naar waar jij nu staat met je bedrijf en waar je naartoe wilt, zodat je slimme keuzes kunt maken in welke activiteiten je als eerste gaat oppakken omdat ze jou het meeste zullen opleveren.
 • Persoonlijke feedback van Wendy op de belangrijkste teksten van je website (homepage, categorie-/ bestemmingspagina in hoofdmenu, productpagina/ voorbeeldreis, reisaanvraagformulier, over ons, blogartikel). Vooral als je teksten schrijven lastig vindt, een ‘afwijkend’ concept hebt of een nieuwe reisorganisatie start dan is het fijn om te weten of je alles ‘goed doet’. Daarna kun je zelf weer met een gerust hart en wat extra persoonlijke schrijftips de andere pagina’s aanpakken.
 • 2 x 45 minuten 1-op-1 coachingcall met Wendy voor extra hulp en ondersteuning (meer diepgang op bepaalde onderwerpen, technische 1-op-1 hulp of strategische planning/ prioriteiten stellen/ verkoopstrategie bijvoorbeeld).
 • EXTRA BONUS MASTERCLASS

 • Bonus 3: Masterclass online adverteren voor dummies
 • VIP TRAJECT VOLGEBOEKT – AANMELDEN NIET MEER MOGELIJK.
 • WIL JE TOCH IN SEPTEMBER STARTEN? MELD JE DAN AAN VOOR HET GROEPSTRAJECT

Ervaringen van andere kleinschalige reisorganisaties

“Wendy draagt oplossingen aan die er toe doen en ze zijn praktisch uit te voeren mede door de gemakkelijke handleidingen en video.

Review over: 1-op-1 coachingstraject ‘Boost je online boekingen’

“Als kleine zelfstandige onderneemster in de reisbranche is het van belang om de snel groeiende ontwikkelingen van SEO en Marketing goed te volgen. Wendy is hierin een perfecte sparing partner voor Hunneke Travel geweest. Zij weet veel, heeft overal haar zakelijke contacten en zit midden in de materie. Zij draagt oplossingen aan die er toe doen en deze zijn praktisch uit te voeren, mede door de gemakkelijke handleidingen en video. Wendy is een prettige persoonlijkheid die alles rustig en met veel voorbeelden toelicht zodat het goed te volgen is. Ik zou Wendy zeker aanbevelen aan andere kleine reisorganisaties die graag hulp willen hebben met hun marketing strategie/doelstelling en SEO zoekwoordenonderzoek. Ga zo door Wendy!”

Colette Krol

oprichtster, Hunneke Travel - Vakanties met de hond

" We hebben in korte tijd al 2x zoveel websitebezoekers! Samen met Wendy was het veel makkelijker om prioriteiten te stellen en door de templates kun je zelf meteen aan de slag "

Review over: persoonlijk coachingstraject 'boost je online boekingen'

"Door dagelijkse werkzaamheden in het offertetraject, vakantiebeurzen en bijhouden social media hadden wij vaak te weinig tijd om eens strategisch voor de website, producten en marketingcampagnes te gaan zitten. Vooral op het gebied van online vindbaarheid wilden wij dingen verbeteren, maar je bent hier zelf geen specialist in en als je dan wordt bekogeld met offertes van Google-advertentie aanbieders dan ga je twijfelen wat nou een goede investering is en wanneer je gewoon je reclamegeld weggooit. 

Wij hebben gekozen voor het persoonlijke (online) coachingstraject omdat het echt een combinatie is van touroperating en marketing en niet de zoveelste algemene training. En ook dat je specifiek voor je bedrijf advies krijgt. 

Het traject heeft ons inzicht gegeven in zowel de strategische kant (wat zijn slimme marketingkeuzes als kleine touroperator), maar je hebt ook een stok achter de deur om de operationele en strategische verbeteringen ook direct door te voeren. Samen met Wendy was het veel makkelijker om prioriteiten te stellen en door de copywriting- en planningstemplates kun je na de coachingssessies dingen zelf meteen aanpakken, of een planning maken welk onderwerp je wanneer gaat uitwerken. Het ‘huiswerk’ is heel nuttig dus raad ik iedereen aan te maken, ook al heb je ‘geen tijd’. 

We hebben nu een veel betere structuur van de website en de SEO-optimalisatie van vindbaarheid en is eindelijk afgerond. We hebben nu al 2x zoveel websitebezoekers en ik heb heel veel geleerd over communiceren met je klanten. We zijn van alles aan het verbeteren, zowel op de website als in het offerte- en verkooptraject. 

Bovendien vond ik de samenwerking met Wendy heel fijn. Ze heeft geduld met onderwerpen waar je minder in thuis bent, koppelt snel terug via mail of telefoon en is heel attent en hulpvaardig. De tips zijn praktisch en goed te volgen en ik vond het een leerzaam en heel inspirerend traject."

Debby Schipper-Snelders

oprichtster, Travelboutique

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost het ‘huiswerk’ tussen de sessies door?

Hoeveel tijd het kost om jouw website en marketing te verbeteren is helemaal afhankelijk van wat jij zelf wilt, hoe snel je werkt, hoe uitgebreid je website is, wat de huidige situatie is, en wat je wilt bereiken. En zo zijn er nog wel 100 dingen te bedenken die invloed hebben op de hoeveel tijd die je kwijt zult zijn aan de opdrachten, maar voor het ‘huiswerk’ geven mensen aan ongeveer 8-12 uur in de week nodig te hebben, maar dat ligt natuurlijk helemaal aan de startsituatie: als je nog helemaal geen website hebt of de techniek achter je site is niet geweldig, dan kosten dingen natuurlijk meer tijd om door te voeren dan wanneer de basis al goed is en als je het traject met een stagiair samen doorloopt dan krijg je 2x zoveel gedaan.

Het voordeel van de aanpak die we in het traject volgen is dat de tijd die je nu stopt in een goede basisinrichting,  daarna eindeloos klanten blijft opleveren, omdat je beter vindbaar wordt en mensen eerder overtuigd raken om te boeken.

Met de stappenplannen en checklists die je van mij krijgt kun je in elk geval een stuk efficiënter aan de slag dan wanneer je nog uren webinars gaat volgen, blogs gaat lezen en zelf moet bedenken hoe e.e.a. dan van toepassing is op jouw website en in jouw situatie. Je bespaart jezelf uren uitzoekwerk en hoeft niet de fouten te maken die veel andere kleinschalige reisorganisaties in het verleden gemaakt hebben.

Ik heb geen Skype/camera/microfoon op mijn computer/ hoe gaat zo’n online belsessie in zijn werk?

Voor de online (groeps)sessies gebruiken we ‘Zoom’ om te bellen (ik gebruik deze tool omdat die een stuk stabieler is dan Skype). Ik stuur je een link en jij hoeft er alleen maar op te klikken om te worden ‘toegelaten’ tot ons videogesprek. Via Zoom kunnen we beeldbellen en zelfs ‘scherm delen’, zodat we kunen meekijken op elkaars beeldscherm als we dat willen.

Je moet hiervoor natuurlijk wel een werkende camera en microfoon op je laptop hebben.

Ik werk zelf al jaren vanuit het buitenland en ik werk samen met reisorganisaties en partners in o.a. Costa Rica, Egypte en andere landen waar het internet lang niet altijd optimaal is. En zelfs dat is altijd goed gekomen, dus don’t worry. Zoom werkt eigenlijk altijd wel.

Kan dat niet goedkoper?

Als je ondernemer bent voor de Nederlandse belastingdienst dan kun je de kosten van trainingen, cursussen, seminars of opleidingen vaak als bedrijfskosten aftrekken in je belastingaangifte. Jij weet zelf het beste of je aan alle voorwaarden voldoet, maar hier vind je meer informatie over het aftrekken van opleidingskosten. Zo kun je misschien nog weer wat geld besparen en toch het marketingprogramma volgen.

Ik heb een andere vraag

Kun je het antwoord op je vraag hier niet vinden? Geef me even een belletje of app me op +31 (0)6 168 420 12 en ik help je graag. Je kunt ook mailen naar wendy@buildyourtravelbizz.com

FB Community afbeelding