Leestijd: 3 minuten
Scherm­afbeelding 2024 03 18 om 19.09.23

Ineens lig ik dubbelgevouwen met mijn kont in de lucht. Een verrassingsaanval, want ik kwam voor een oliemassage. De kleine Vietnamese masseuse dook zonder pardon met haar volle gewicht bovenop me, vouwde me dubbel en ineens lag ik daar met mijn benen achter in mijn nek op de massagetafel. Terwijl mijn brein probeert te achterhalen wat er zojuist gebeurd is en hoe we ineens in deze positie terecht zijn gekomen, voel ik mijn onderrug stretchen en denk ‘Oh OK, dit is beter dan verwacht eigenlijk… exact wat ik wilde’.

En terwijl ik daar zo dubbelgevouwen lag, realiseerde ik me dat deze massage ‘PLUS’ die ik geleverd kreeg niet op het promotiebord buiten had gestaan.  Er stond wel een oliemassage op, en een Thaise massage, maar deze ‘combimassage olie + stretching’ was iets nieuws: tot stand gekomen omdat ze me wat vragen had gesteld en ik had aangegegeven dat ik een oliemassage wilde, maar niet van dat zachte ge-aai, en dat mijn onderrug en heupen stijf voelden.

Had ze me ooit deze boven verwachting goede massage kunnen leveren als ze vanachter haar computer zelf een beetje was gaan verzinnen waar ik behoefte aan zou kunnen hebben, om vervolgens 20 verschillende massage-opties op haar bord te zetten? Nee, want dan had ik waarschijnlijk dat ellenlange bord met merendeel irrelevant aanbod niet eens bekeken. Nee, ze had een heel gericht aanbod buiten staan, met een beetje variatie erin, waardoor ik wist dat ze uberhaupt het type massages aanbod dat ik zocht, maar vooral door me vantevoren te vragen wat ik wilde, kon ze haar aanbod precies passend maken.

Wat we van deze ‘massage PLUS’ aanpak kunnen leren

Deze onderneemster heeft er een tevreden klant bij die zeker terug gaat komen. En ik heb inmiddels al meerdere mensen naar haar doorverwezen. Allemaal zelfstandig ondernemers die locatie-onafhankelijk werken, en die dus net als ik langere tijd in Hoi An zijn, en net als ik een stijve onderrug en nek hebben van het werken op toch wat minder ideale werkplekken. Bergen nieuwe klanten voor haar dus, die zeker vaker terug zullen komen.

Deze manier van werken is ook wat ik mijn cursus- en websiteklanten altijd aanraadt. Of je nu als startende reisondernemer je eerste voorbeeldreizen aan het ontwikkelen bent voordat je je website durft te lanceren, of je als meer ervaren reisondernemer je reisaanbod aan het vernieuwen bent: ga niet zelf uren zitten bedenken wat je dénkt dat je doelgroep wil en dat allemaal op je website gooien, maar benader je doelgroep pro-actief, vraag hen wat zij willen vóórdat je je aanbod online slingert. Zo maak je ze alvast warm voor wat eraankomt EN je zet op basis van hun input een beperkt aanbod aan inspiratiereizen online wat jouw ‘ideale klant’ écht aanspreekt. Hiermee voorkom je dat je uuuuuren verspilt aan reizen ontwikkelen, zonder ook maar met een enkele échte potentiële klant in contact te zijn.

 

Direct zelf toepassen

Doe (ook als je al langer een reisorganisatie runt) gewoon af en toe eens een mini-marktonderzoek, vraag je netwerk en klanten naar hun voorkeuren, wat vinden ze leuk op reis, wat hebben ze al ooit ervaren en vonden ze echt helemaal niks, wat vinden ze lastig/ waar twijfelen ze over en verwerk hun antwoorden létterlijk in je websiteteksten en productontwikkeling. Dit is hoe je een verrassend aanbod creeert, waar mensen zich echt in herkennen en wat ze direct willen boeken, in plaats van de zoveelste kopie van een [Riksja, Koning Aap, Eliza Was Here, vul in naar keuze] reisprogramma.

Wil je weten HOE je zo’n mini-marktonderzoek dan aanpakt en hoe je je website er vervolgens onweerstaanbaar mee maakt? Plan dan hier een gratis strategiegesprek met me in. Ik denk graag met je mee over hoe jij joúw product zo goed positioneert op je website dat meer klanten je weten te vinden én ook direct willen boeken.
handtekening 1

Wendy Assenberg van Eijsden

Wendy Assenberg van Eijsden

// Meer Boekingen Via Je Eigen Website //
Ruim 4 jaar voordat Corona het remote werken bekend maakte, begon ik me te verdiepen in online ondernemen. Ik leerde hoe ik met weinig marketingwerk toch online klanten kon aantrekken en begon het systeem met succes toe te passen bij mijn klanten, allemaal kleinschalige reisorganisaties.

Fast forward naar nu: in de afgelopen jaren heb ik met het succesvolle ´Booking Magnet´ marketingsysteem, al honderden kleinschalige reisorganisaties mogen helpen aan meer online boekingen. Onafhankelijk van fysieke vakantiebeurzen of dure tussenpartijen, en mét de vrijheid om te werken en wonen waar jij wilt (net als ik).

Ook leren hoe je moeiteloos meer boekingen krijgt via je eigen website? Volg een van de praktische trainingen op www.buildyourtravelbizz.com, of check out www.reisbureauwebsite.nl als je een hele nieuwe website nodig hebt.

Marketing- handboek voor kleinschalige reisorganisaties

Wil jij ook meer reizen verkopen via je eigen website? Meld je dan aan voor mijn marketinginspiratiemails. Je ontvangt dan gratis marketingtips en ook het marketinghandboek voor kleinschalige reisorganisaties.

You have Successfully Subscribed!

Share This