Leestijd: 3 minuten
De lockdown in Spanje is begonnen scaled

De lockdown in Spanje is begonnen…. Vandaag is de eerste dag dat de straten van Valencia zo goed als leeg zijn.

In 1,5 dag ging het van totale onduidelijkheid en verbazing over de trage reactie van de overheid, naar totale lockdown. And you know what…

Ondanks dat dit een enorm beangstigende situatie is voor iedereen (met grote gevolgen qua gezondheid en ook financieel enorm veel impact) geeft het vreemd genoeg ook een gevoel van rust en saamhorigheid.

Een gezamenlijk ‘lot’ waar mensen ineens wel vrede mee lijken te hebben: de komende weken zitten we allemaal in hetzelfde schuitje.

Nu ik hier voor de 2e dag met mijn balkondeuren open zit ‘opgesloten’ in mijn woonkamer, kwam er ineens een waardevol inzicht in me op, wat ik gewoon maar even met mijn volgers in Nederland wilde delen :-).

Vioolmuziek in je woonkamer

Terwijl ik dit type, komt er door mijn balkondeuren namelijk vioolmuziek mijn woonkamer in stromen :-).

Iemand plaatste een oproep aan muzikanten en trok daarmee een massaal woonkamerconcert van de grond.

Bij gebrek aan dingen die ‘moeten’, hoor ik mensen binnen met hun kinderen spelen.

Gisterenavond om 22uur stond de hele stad op zijn balkon te klappen voor de zorgverleners wiens werk zo belangrijk is.

Mensen blijven niet hangen in hun ellende, maar raken geïnspireerd tot nieuwe vormen van saamhorigheid en contact.

Ik volg een virtuele yogales in de zon voor mijn openstaande balkondeuren, samen met tientallen anderen.

Spaanse en internationale vrienden nodigen elkaar uit voor ‘virtuele’ etentjes.

Ik bel en app met vrienden en familie in Nederland die ik alweer even niet gesproken had (en klanten die ik inmiddels ook zo’n beetje tot 1 van die categorieën reken ;-)).

En ik merk dat ik met meer aandacht luister naar de problemen en angsten waar anderen mee zitten.

Maar bovenal voel ik me tijdens dit eerste weekend in ‘lockdown’ ineens enorm dankbaar…

Dankbaar dat…

Dankbaar dat er mensen zijn die ‘in de loopgraven’ staan en het risico lopen om zelf ziek te worden, maar toch anderen helpen om beter te worden.

Dankbaar dát we als online ondernemers in de reisbranche überhaupt een bedrijf hebben waar we thuis vandaan aan kunnen werken om een inkomen veilig te stellen.

Dankbaar dat mensen nu al ‘anders’ gaan nadenken: in oplossingen in plaats van alleen problemen.

Probeer in kansen te denken

Feit blijft dat er enorm veel mensen ziek zijn of zullen worden en dat er enorm veel verdriet, afscheid en financiële uitdagingen liggen te wachten en dat is beangstigend…

Maar er liggen ook kansen:

  • Er is tijd om te werken aan wensen en dromen die normaal blijven liggen.
  • Op persoonlijk vlak, maar ook voor je bedrijf.
  • Ondernemers die nu ineens wél tijd hebben om te werken aan de toekomst van hun bedrijf.
  • En elkaars hulp daarbij inroepen.
  • Werkgevers die ineens wél nieuwe manieren van op afstand werken mogelijk maken.
  • Waardoor de vrijheid en het werkplezier die ik zelf en mijn klanten al jaren hebben, ineens ook beschikbaar komt voor anderen.

Deze periode is een kans om meer samen te werken, om je bewuster te zijn van je opties en dankbaar te zijn voor de luxe die wij in de Westerse maatschappij in het dagelijks leven veel teveel voor lief nemen.

Dus lieve klanten en andere volgers:

Wees de komende weken niet alleen bang, maar ook dankbaar.

Gebruik dit moment om fysiek en mentaal sterker en flexibeler te worden.

Probeer als ondernemer niet in paniek te raken en zoek de samenwerking.

Houd in gedachte dat er (ook al lijkt het nu allemaal nog heel ver weg) er een stip aan de horizon is waar het leven weer ‘normaal’ wordt

En probeer de persoon te zijn die in tijden van crisis anderen inspireert, die anderen helpt om deze tijd goed door te komen.

Ik weet in elk geval dat ík er de komende weken ALLES aan zal doen om die inspiratie, hulp en ‘verbinder’ te zijn voor ‘ons’ als kleinschalige ondernemers in het toerisme :-).

P.S. In het toerisme vallen natuurlijk enorme klappen op dit moment: of je als kleinschalige reisorganisatie nu gevestigd bent in Nederland of in het buitenland, of de impact voor jou snel of langzaam komt, heftig of beperkt is: iedereen zit met vragen over hoe we met de corona-uitdagingen kunnen omgaan en welke acties we nu al voor de toekomst kunnen nemn.

Achter de schermen ben ik daarom druk bezig met een manier om jullie in eerste instantie zoveel mogelijk te helpen ‘overleven’, maar ook te zorgen dat we straks klaar zijn voor de ‘betere’ (en absoluut ‘andere’) tijden die er over een paar maanden aankomen. I ll keep you posted 🙂

handtekening 1

Wendy Assenberg van Eijsden

Wendy Assenberg van Eijsden

// Meer Boekingen Via Je Eigen Website //
Ruim 4 jaar voordat Corona het remote werken bekend maakte, begon ik me te verdiepen in online ondernemen. Ik leerde hoe ik met weinig marketingwerk toch online klanten kon aantrekken en begon het systeem met succes toe te passen bij mijn klanten, allemaal kleinschalige reisorganisaties.

Fast forward naar nu: in de afgelopen jaren heb ik met het succesvolle ´Booking Magnet´ marketingsysteem, al honderden kleinschalige reisorganisaties mogen helpen aan meer online boekingen. Onafhankelijk van fysieke vakantiebeurzen of dure tussenpartijen, en mét de vrijheid om te werken en wonen waar jij wilt (net als ik).

Ook leren hoe je moeiteloos meer boekingen krijgt via je eigen website? Volg een van de praktische trainingen op www.buildyourtravelbizz.com, of check out www.reisbureauwebsite.nl als je een hele nieuwe website nodig hebt.

Marketing- handboek voor kleinschalige reisorganisaties

Wil jij ook meer reizen verkopen via je eigen website? Meld je dan aan voor mijn marketinginspiratiemails. Je ontvangt dan gratis marketingtips en ook het marketinghandboek voor kleinschalige reisorganisaties.

You have Successfully Subscribed!

Share This