Leestijd: 4 minuten

Vandaag deel ik even een berichtje vanaf de veranda van mijn ‘jungle hut’ midden tussen de rijstvelden in Munduk op Bali. Ik kreeg hier namelijk ineens een inzicht dat ik toch even met jullie wilde delen.

Ik hoop dat jullie me (als je de video beluistert natuurlijk ;-))  überhaupt kunnen verstaan, want hier naast me zit een koor van krekels heel hard in mijn oor te gillen dat nu ‘NOG NIET HET JUISTE MOMENT IS, NOG NIET HET JUISTE MOMENT IS!!’ maar dat is precies waarom ik dit inzicht toch juist nú met jullie wil delen.

Want er is namelijk bij iedere ondernemer ALTIJD een koor met krekels dat gilt ‘Je kunt nog niet beginnen met….[aan je website werken, aan je marketing werken, vul in waar jij mee zou ‘moeten’ beginnen] want…’:

  • Daar heb je niet genoeg verstand van
  • Daar heb je geen tijd voor, want je hebt er nog een baan naast
  • Of je hebt geen marketingteam
  • Of je hebt niet genoeg verstand van SEO
  • Of je kan niet goed genoeg schrijven…

Zo kun je 100 redenen bedenken waarom je (ondanks dat je heus wel WEET dat je met je website en marketing aan de slag moet als je meer boekingen wilt krijgen) je dat toch tot nu toe niet doet, omdat je zelf bedacht hebt dat dje daar om wat voor reden dan ook (nog) niet klaar voor bent.

Maar weet je wat het nou is… zolang jij je tegen laat houden door dat koor met krekels wat in je oor zit te gillen dat je het NIET moet doen, ga je nooit uit je bedrijf halen wat er écht wel in zit.

Wees als een rijstboer: maak een plan en ga aan de slag

Een mooi voorbeeld van hoe je WEL te werk wilt gaan om meer boekingen binnen te halen, vind je hier op Bali, bijvoorbeeld in het rijstveld hier naast mijn ‘jungle hut’. De boer die hier rijst verbouwt, die verkoopt ook gewoon een product. En nou is een baal rijst natuurlijk een veel ‘tastbaarder’ product, maar als hij niet had uitgezocht hoe je op de beste manier rijst kunt verbouwen, en als hij geen plantjes had gekocht en die niet iedere dag water had gegeven, dan kon hij niet met zijn rijstbalen naar de markt om die te verkopen en zijn gezin te onderhouden.

Schermafbeelding 2019 03 02 om 00.19.25

Wees als een rijstboer: maak een plan voor de meest efficiente manier om je product te verkopen

En nou zijn onze rondreizen of excursies misschien minder tastbare producten dan de rijst van deze boer, maar uiteindelijk werkt het precies hetzelfde.

Om een optimaal resultaat te halen uit je bedrijf moet je er voor zorgen dat:

  1. Je een plan hebt
  2. De basis van je marketing op orde is
  3. Je een goede website hebt
  4. En een marketingstrategie die past bij jouw budget, tijd, en de huidige situatie van je bedrijf

Dan kun jij óók op een efficiënte manier meer boekingen binnenhalen.

En dat weet ik ZEKER, want er zijn namelijk al heel veel kleinschalige reisorganisaties die je zijn voorgegaan! Allemaal 1-of 2 ‘pitters’ die net als jij weinig budget en tijd hebben en wiens passie en expertise vooral ligt in het creëren van mooie reizen voor hun gasten. Maar ondanks hun ‘koor met krekels’ dat van alles riep dat ze hadden kunnen aangrijpen als reden om NIET met de promotie van hun bedrijf aan de slag te gaan hadden ze het lef om dat WEL te doen en dat levert resultaat op!

 

Ideale combi tussen strategie en direct toepassen: samen met Wendy was het veel makkelijker om prioriteiten te stellen en door de templates kun je zelf meteen aan de slag

Debby Schippers-Snelders

oprichtster van Travelboutique

“Ik heb nog niet eens alle websitetips uitgevoerd, maar krijg nu al veel betere reacties “

Ingeborg Oostlander

oprichtster van MAVI Travel

“300% meer boekingen en ik zit weer achter het stuur van mijn eigen marketing”

Miriam Kok

oprichtster van Kingfisher Tours Egypte

Lees meer reviews

Laat jouw krekels je niet weghouden van meer boekingen

En precies om die reden vind ik het dus leuk om ook eens met jou mee te kijken naar JOUW reisbedrijf, want het maakt echt niet uit wat je situatie is… dat koor met krekels blijft toch wel tegen je gillen dat je er om wat voor reden dan ook ‘nog niet klaar voor bent’ om nu ECHT met je bedrijf aan de slag te gaan.

En de beste tactiek is om je er gewoon overheen te zetten… Ik heb ook geen bal verstand van video (sterker nog, dit is de eerste video die ik ooit opgenomen heb). Maar ik ben (net als die boer) gewoon op zoek gegaan naar iemand die me kon helpen (in dit geval met het editen van deze video).

Had ik me nou tegen laten houden door dat koor met krekels wat roept ‘video is eng’, ‘je hebt niet genoeg verstand van videobewerking’ of ‘dat gaat er raar uitzien Wendy!’, dan was dit hele blog/vlog er niet geweest, was ik niet het gesprek met jullie aangegaan en dat zou toch zonde zijn geweest, want ik weet zeker dat er ALS je eenmaal aan de slag gaat met je website en marketing er echt veel meer resultaat uit jouw reisorganisatie te halen valt dan je nu denkt. Dat hebben de reisondernemers die je voorgingen en mijn ‘stappenplan’ volgden allang bewezen!

Ik ben dus toch blij dat ik deze video wel gemaakt heb, want ik WEET dat dit inzicht voor heel veel ondernemers ECHT het verschil kan maken tussen wel of niet jouw doelen bereiken.

Aan de slag!

Heb jij dus ook geen zin meer om je tegen te laten houden door je eigen koor met krekels? Wil je ECHT op een gegeven moment toch wel je ‘baan ernaast’ op kunnen zeggen en gewoon kunnen leven van je reisbedrijf?

Meld je dan hier aan voor een GRATIS strategiegesprek, dan gaan we samen aan de slag om ook voor joúw reisorganisatie meer boekingen te realiseren.

Dan kunnen we dat irritante koor met krekels voor eens en altijd uitschakelen, want ik weet uit ervaring dat er echt geen enkele reden is om NIET nu aan de slag te gaan!

*Ik heb plek in mijn agenda voor maximaal 2 van deze strategiesessies per week. Bij meer aanmeldingen selecteer ik 2 gemotiveerde ondernemers om het gesprek mee in te plannen of moeten we het gesprek naar voren schuiven.

handtekening 1

Wendy Assenberg van Eijsden

Wendy Assenberg van Eijsden

// Meer Boekingen Via Je Eigen Website //
Ruim 4 jaar voordat Corona het remote werken bekend maakte, begon ik me te verdiepen in online ondernemen. Ik leerde hoe ik met weinig marketingwerk toch online klanten kon aantrekken en begon het systeem met succes toe te passen bij mijn klanten, allemaal kleinschalige reisorganisaties.

Fast forward naar nu: in de afgelopen jaren heb ik met het succesvolle ´Booking Magnet´ marketingsysteem, al honderden kleinschalige reisorganisaties mogen helpen aan meer online boekingen. Onafhankelijk van fysieke vakantiebeurzen of dure tussenpartijen, en mét de vrijheid om te werken en wonen waar jij wilt (net als ik).

Ook leren hoe je moeiteloos meer boekingen krijgt via je eigen website? Volg een van de praktische trainingen op www.buildyourtravelbizz.com, of check out www.reisbureauwebsite.nl als je een hele nieuwe website nodig hebt.

Marketing- handboek voor kleinschalige reisorganisaties

Wil jij ook meer reizen verkopen via je eigen website? Meld je dan aan voor mijn marketinginspiratiemails. Je ontvangt dan gratis marketingtips en ook het marketinghandboek voor kleinschalige reisorganisaties.

You have Successfully Subscribed!

Share This